SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Gradonačelnik Grada Sinja Nikola Tomašević danas u 12 sati najavljuje 7. sjednicu Gradskog poglavarstva

Na njoj će se naći 7 točaka u dnevnom redu. Posebno izdvajamo prijedlog zaključka ugovora o održavanju komunalne infrastrukture za 2005. godinu kao i prijedlog zaključka o odobravanju sredstava u iznosu od 500 kuna za kupnju knjiga učenicima prvih razreda osnosvnih škola s područja Grada Sinja iz obitelji s troje ili više djece i djeci obitelji korisnika pomoći za uzdržavanje.

U proteklim godinama Poglavarstva su izdvajala pomoć u kupnji knjiga za sve obitelji koje imaju prvašiće, no novo poglavarstvo prema ovim najavama odobrit će novac za knjige obitelji s troje ili više djece .

Na sedmoj sjednici gradskog poglavarstva grada Sinja raspravljat će se i o zahtjevu ogranka Matice Hrvace za postavljanje spomenika fra. Pavlu Vučkoviću.

Najvjerojatnije će Sinj dobiti novi spomenik. Gradskom poglavarstvu predloženo je postavljanje spomenika Fra Pavlu Vučkoviću , graditelju svetišta čudotvorne gospe Sinjske i branitelja Sinja od Turaka, i to na prostoru oko česme Petrovac.

Skulpturu visoku 2,8 metara izgradio je akademski kipar Kuzma Kovačić, a Uprava za zaštitu kulturne Baštine, konzervatorskog odjela u Splitu suglasila se sa postavljanjem kipa na Petrovcu.

24.08.05