DINO LJUBAS: Junakov veliki dobitak iz SlavonijeSINJ – Dino Ljubas je uz napadača Tina Lagatora i vratara  Zlatka Runju  ponajbolji nogometaš Junaka u četiri odigrana drugoligaška kola.Naime, 20-godišnji  stoper  je svoje dobre igre začinio  u zadnjem kolu protiv Haška (4:2) kada je u nekoliko navrata zaustavio gostujuće napadače u prigodi za pogodak, a čak je u jednom prekidu u 39 minuti mogao zatresti i mrežu ali je vratar gostiju Sakač teškom mukom spriječio njegov udarac glavom. Njegovom dobrom igrom je zadovoljan i trener Mirko Labrović  kojemu je Dino postao jedna od glavnih osovina momčadi, a podršku ima i kod suigrača koji ga bodre.Glavne karakteristike ovog 191 centimetara visokog stopera su skok i duel igra gdje je potpuni vladar.

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Dinov put do dresa Junaka je krenuo ovako. Sa 4 godine je počeo trenirati u Šokadiji iz Starih Mikanovaca, a već kao stariji pionir i kadet trenira sa svojim vršnjacima u Cibaliji i Osijeku, da bi sa 16 godina debitirao i igrao za seniore Šokadiju u 3. i 4. ligi.

Njegove kvalitete su prepoznali iz Hajduka te na preporuku u Split stiže 11.07.2008. godine. Hajduk ga odmah šalje na posudbu u svoju filijalu u Gošk iz Gomilice gdje je igrao na poziciji zadnjeg veznog.

Nakon toga 2010. godine potpisuje stipendijski ugovor sa Hajdukom, koji ga šalje na posudbu u juniore Splita koji igraju 1. juniorsku ligu.

Dobro odrađena sezona u Splitu ga ponovno vraća u Hajduk, koji ga zatim šalje na posudbu u Primorac 1929. U Stobreču je odradio prvi dio sezone, dok je drugi morao pauzirati zbog ozljede zadnje lože.

Dino 15.01.2011. godine na preporuku iz Splita stiže u Junak kod trenera Mila Nižetića (trenutno u Hajduku glavni za struku) gdje je u standardnoj postavi odigrao tri utakmice, a u tri je povremeno ulazio.

Nakon ljetnih priprema koje je kvalitetno odradio sa Mirkom Labrovićem podiže formu, dobiva na rutini i postaje standardan i nezamjenjiv član udarne jedanaestorice.

Ovaj skroman i pomalo sramežljiv slavonac nam je kazao:
- U Sinju mi je jako lijepo. Suigrači, trener  i  navijači su me prihvatili kao da sam odrastao u Sinju zbog čega im zahvaljujem .

Na naš upit što očekuje od subotnjeg gostovanja u Žrnovnici protiv Mosora, rekao je:
-  Doli idemo da barem donesemo bod, a sve iznad toga će biti velika stvar. Već sada sa 8 bodova u 4 kola možemo biti jako zadovoljni  tako da se u Žrnovnicu idemo nadigravati. Nadam se i velikom broju naših navijača što će nam biti dodatan vjetar u leđa – zaključio je nadareni Ljubas, kojemu svakodnevno društvo pravi prijatelj i suigrač Ante Perić.

Treba još kazati da Junak u subotu protiv Mosora neće moći računati na Klaricu koji ima ozljedu zgloba, a upitan je i nastup Tadića koji ima problema sa ložom.

Tekst i slika: Petar Norac Kevo

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

15.09.11