Akcija obuke prvašića

Povodom početka školske godine, a zbog sigurnosti djece u prometu autoškola 'Semafor' Sinj i ove je godine organizirala besplatnu akciju edukacije prvašića o snalaženju u prometu. Akcijom se obuhvaćaju djeca prvih razreda osnovnih škola iz Vrlike, Hrvaca, Sinja, Glavica, Hana, Gale, Otoka, Trilja, Tijarice, Ugljana, Dicma, Dugopolja, Muća, Klisa, Kaštela i Solina.

Direktor autoškole 'Semafor' Sinj i Centra za obrazovanje odraslih 'Semafor' Sinj Željko Prelas kazao nam je kako će se akcija vršiti u školskim učionicama, a provodit će je djelatnici autoškole.

Ponesemo sa sobom laptop i projektor, pomoću kojih djeci prikažemo prezentaciju projekta koju smo izradili u poewr pointu, a koja se sastoji od 45 minuta programa. Od prošle godine u ovoj akciji sudjeluju i djelatnici policijskih postaja Sinj i Solin pa djecu izvedemo na cestu gdje im policajci pokažu znakove koje daju u prometu. Svako dijete na poklon će dobiti mali semafor koji funkcionira i potpuno zamjenjuje pravi semafor, tako da djeca lakše savladaju snalaženje u prometu', naglašava Prelas.

Organizator poziva ravnatelje navedenih osnovnih škola da se jave na brojeve 822-111 ili 098/265-781, radi dogovora o provođenju akcije. Medijski promotor akcije je Hit radio.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

13.09.11