Održana sjednica OV Hrvaca

U Hrvacama je prije dva dana održana 14. sjednica Općinskog vijeća Općine Hrvace, na kojoj je donesena Odluka o dodjeli javnih priznanja Općine Hrvace za 2011. godinu.

Hrvatački vijećnici odlučili su da se nagrada za životno djelo posthumno dodjeljuje pokojnom fra Frani Bilokapiću koji je 8 godina svoje svećeničke službe proveo u Hrvacama, neumorno radeći i stvarajući za svoju župu i župljane.

Osobna nagrada ove godine dodjeljena je gospođi Kati Galić, za svesrdnu ljubav i pomoć pri odgoju svojih najbližih.

Vijećnici općinskog vijeća Hrvaca raspravljali su i o prijedlogu Odluke o sudjelovanju Općine Hrvace u troškovima javnog prijavoza hrvatačkih učenika i studenata koji se školuju u Sinju i Splitu. Odlučeno je kako će Općina Hrvace u troškovima javnog prijevoza učenika i studenata sudjelovati u visini od 40% cijene karte prijevoznika. Udio učenika i studenata u cijeni mjesečne karte također iznosi 40% od njene vrijednosti, dok će 20% cijene sufinancirati prijevoznik. Učenici i studenti dužni su potvrdu o upisu u školsku, odnosno akademsku godinu 2011./12. donijeti na ovjeru u Općinu Hrvace, a ovjerenu potvrdu dužni su predočiti prijevozniku prilikom kupnje mjesečne karte.

Također je odlučeno kako će se prilikom Dana općine Hrvace, koji se slavi 15. rujna, upriličiti svečano primanje za učenike koji su svih osam razreda OŠ 'Dinka Šimunovića' u Hrvacama završili s odličnim uspjehom, kao i za učenike srednjih škola sa područja Hrvaca koji su prošlu školsku godinu završili s odličnim uspjehom. Njih će primiti načelnik Hrvaca Dinko Bošnjak i predsjednik hrvatačkog Općinskog vijeća dr. Ante Prolić te će im uručiti novčane nagrade.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

07.09.11