Vjernici hodočaste Maloj Gospi

Uoči blagdana Male Gospe, koja se slavi sutra, brojni vjernici iz svih krajeva Splitsko-makarske nadbiskupije i drugih krajeva Lijepe naše te iz BiH i ove će godine hodočastiti u marijanska svetišta Vepric, Solin i Ramu.
Tako će po tradiciji na mjesta gdje se proslavlja Blagdan rođenja Blažene Djevice Marije krenuti i vjernici iz sinjske župe.

Poslijepodne u 15 sati s Alkarskog trkališta polazi autobus s hodočasnicima koji idu u marijansko svetište Vepric.

Biskupsku misu u 17.30 sati predvodi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Misnom slavlju prethodit će put križa i molitva krunice, koji će se upriličiti u 15 sati i 30 minuta, a nakon mise će uslijediti marijanska procesija. Mise će se u svetištu slušiti i u 7, 9 i 11 sati.

Na sam blagdan Male Gospe, u četvrtak, jutarnje mise u Vepricu služit će se u 7, 9 i 11 sati, a popodnevno svečano bogoslužje je u 17.30 sati. Misi prethodi molitva krunice, a nakon euharistijskoga slavlja je obišašće svetištem.

Brojni vjernici, a posebno mladi večeras će se pješke uputiti iz sinjskog svetišta prema solinskom Gospinu prasvetištu.

Svečano misno slavlje s procesijom sutra od 10 sati predvodit će splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. Mise će se još služiti u 6.30, 7, 8, 16 i 18 sati.

Euharistijsko slavlje uz blagoslov djece i bolesnika u 16 sati predvodi don Mario Mihanović. Svečanu misu u 18 sati predvoditi će mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij.

Inače, blagdan Male Gospe u Solinu se obilježava kao Dan Grada Solina.

Po tradiciji, na rođendan Blažene Djevice Marije - blagdan Male Gospe, mnoštvo vjernika se okuplja i na Šćitu u Rami. Tako će se sutra u 6 sati i 30 minuta sa Alkarskog trkališta četiri autobusa sa vjernicima iz sinjske župe i Cetinskog kraja uputiti prema Rami. Ovo hodočašće organizirala je sinjska župa, a dodajmo kako organizirano idu i članovi Udruge 4 plus, odnosno obitelji s četvero i više djece Sinja i Cetinskog kraja.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

07.09.11