Dalmatinski orači tek šesnaesti

Prošle subote, 3. rujna, u Karlovcu je održano 9. državno natjecanje u oranju. Natjecanje je organizirala Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača, uz suorganizaciju Udruge orača Karlovačke županije i Hrvatske poljoprivredne komore.

U kategoriji plugova ravnjaka pobijedio je Mario Spudić iz Karlovačke županije. Drugi je bio Radivoj Rekić iz Virovitičko-podravske županije, dok se na treće mjesto plasirao Željko Krapec iz Bjelovarsko-bilogorske županije.
U kategoriji plugova premetnjaka najbolji je bio Tomislav Kuharić iz Krapinsko-zagorske županije. Drugo mjesto zauzeo je Zoran Piskač iz Bjelovarsko-bilogorske županije, dok je treći Ivan Spudić iz Karlovačke županije.

Od naših orača u kategoriji plugova premetnjaka Zdravko Meter je zauzeo sedmo mjesto, a Ante Čalo, koji se natjecao u kategoriji pluga ravnjaka, bio je šesnaesti.
Na natjecanju je sudjelovalo 17 ekipa iz isto toliko županija. U ukupnom potreku prvi su Karlovčani. Na drugom mjestu su predstavnici Krapinsko-zagorske županije, a treći su orači iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Ekipa Splitsko-dalmatinske županije zauzela je 16. mjesto.
Dodajmo kako će se iduće godine državno prvenstvo u oranju održati u Sinjskom polju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

05.09.11