Sinjske dječje alke 2

Protekloga vikenda u Sinju i okolnim naseljima održano je nekoliko dječjih alki.
Najstarija među njima je 68. Marića dječja alka. Slavodobitnik Marića dječje alke sa sedam punata je alajčauš Didova dika, desetogodišnji Ivan Vidić, koji je pobijedio i Baru. Čoju je odnio Kompa – Dujo Talaja. Nakon dječje Čoje u subotu je u Marića održana prva povijesna ženska alka. U konkurenciji devet alkaruša pobjedu je, s osam punata, osvojila alkaruša Mara, supruga pravog alkara Dušana Ivandića koji je u čast prve osvojene alke u obitelji sve nazočne počastio pršutom. Sinoć je, nakon natjecanja za dječju alku, održana veteranska alka u kojoj je pobijedio alajčauš Dudek – Gabrijel Benja.

Slavodobitnik 11. Lučke alke je jedanaestogodišnji alkarić Dario Krstić, koji je osvojio 9 punata. Pobjednik Bare i Čoje su Jakov Erceg i Tomislav Ajduković.

Slavodobitnik 18. Dječje alke Bazana – Male alke Bore Leeja je Stipe Bazina, koji je do pobjede došao skupivši 10 punata, nakon pripetavanja s Antom Vrdoljakom Colom, pobjedikom Bare. Dario Župa odnio je Čoju.

Slavodobitnik jubilarne 15. Alke Baljkov most je devetogodišnji Ante Delić sa sedam punata. Baru je osvojio Dujo Filipović Grčić s osam punata, a Čoju Luka Pervan također s osam punata.

Održavanje dječjih alki dokaz je kako Sinjani od malih nogu njeguju ljubav prema Sinjskoj alci. Vrijedi napomenuti kako su slavodobitnici dobili vrijedne poklone, a baš kao i u velikoj alci cijela obitelj sudjeluje u pripremama alkarića za natjecanja.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

29.08.11