Pedeset mu je godina tek



TIJARICA – Jučer se, na obiteljskom okupljanju  u zaseoku Bravići , u Tijarici  okupilo dvadesetak članova iz obitelji Bravić kako bi proslavili 50. rođendan Joze Grubišića, čovjeka koji je, kako to sam voli reći, Hercegovac s privremenim boravkom u Trilju, oženjen Tijričankom iz Bravića. Čovjek vedrog duha i neobičnog smisla za humor, kao hrvatski je policajac i branitelj dragovoljac,  sudjelovao u Domovinskom ratu od prvoga dana barikada, napada na Vrliku i Sinj obišao mnogobrojna hrvatska bojišta ostavši sve do kraja Domovinskog rata na braniku Domovine.  Prošavši  mnoga stradanja u Domovinskom ratu i  nakon rata radeći kao policajac  MUP-a, zaradio je i mnoge zdravstvene tegobe zbog kojih je nedavno umirovljen.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Unatoč mnogim teškim  ratnim danima sačuvao je svoj specifičan smisao za humor, a  svojim životom  i radom potvrdio se kao hrvatski domoljub, ljubeći Hrvatsku iznad svega, a noseći u svom srcu uvijek svoju obitelj iz koje je potekao i koja je proživjela Kiržni put Bleiburga, kao i svoju rodnu Hecegovinu. Jozo je i danas dobrovoljni član triljskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva uvijek spreman na pomoć svakome kome je ona potrebna.  Jozina dobrodušnost i karizma kojom privlači ljude, bili su dovoljan razlog Bravićima i onima koji su iz njih potekli da s njim proslave njegov 50. rođendan u prekrasknom tijaričkom ambijentu zaseoka Bravići koji je, na žalost, zbog nekadašnjih teških uvjeta života napušten već 25 godina, a Bravići mu se povremeno varćaju tek na izlete i druženja.

Danas je situacija sasvim drugačija. Tijarički zaseoci su, stvaranjem brojnih preduvjeta i sa svom infrastrukturom, postali Bogom dani za razvoj seoskog turizma te aktivan odmor u prirodi na svježem zraku. Nadamo se da će to netko prepoznati, a naš Jozo je prepoznavši to jako davno, za proslavu svog 50. rođendana i okupljanje svih Bravića izabrao baš ovaj dio Tijarice gdje se rodila njegova supruga Nada. Sretno Jozi i Tijarici!
Tekst i slika: Ana Bravić

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

23.08.11