Sport

Uprava NK Čaporice Trilj raspustila je seniorsku momčad i neće se natjecati u narednoj sezoni 1. Županijske nogometne lige. Prema riječima predsjednika Nediljka Živaljića, zbog slabog i neredovitnog priljeva sredstava Uprava je bila primorana donijeti ovakvu odluku, jer upravo seniorska momčad potroši najveći dio klupskog proračuna. Živaljić dodaje kako će se u narednoj sezoni financijska sredstva usmjeriti na rad sa mlađim kategorijama, koje obiluju nogometnim talentima i postižu sjajne rezultate.


U Glavicama je jučer završen 18. turnir za mlađe uzraste - pionire, mlađe pionire, početnike i mlađe početnike, 4. memorijal 'Mirko Perić' koji se igrao u okviru manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe 2011'.
Na trodnevnom turniru, koji se igrao na terenima NK Glavice, sudjelovale su 33 ekipe iz 15 klubova iz Hrvatske te inozemstva. Više od 300 mladih nogometaša po velikm vrućinama i sparini pružilo je odlične igre te su zavrijedili pljesak na otvorenoj sceni velikog broja nazočnih gledatelja u sva tri turnirska dana.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Po kategorijama najbolji su bili:
Pioniri:
1.Junak
2.Adriatic
3.Grafičar
4.Glavice

U ovoj konkurenciji najbolji igrač bio je Goran Ramljak iz Junaka. Najbolji strijelac je Juraj Stojanović iz Grafičara, dok je najbolji vratar Dino Šimić iz splitskog Adriatica.

Mlađi pioniri:
1.Adriatic
2.Junak
3.Glavice
4.Adriatic 2

Najbolji igrač, vratar i strijelac dolaze iz prvoplasirane ekipe: Karlo Jurenić, Ivan Rozga i Toni Teklić.

Početnici:
1.Adriatic
2.Cracovija(Poljska)
3.Adiatic 2
4.Čaporice

Najbolji igrač je Marin Laušić iz Adriatica, najbolji vratar Ivan Karagotić također iz splitskog kluba, dok je najbolji strijelac Šipić iz Čaporica.


Mlađi početnici:
1.Adriatic
2.Orkan
3. Čaporice
4.Adriatic 2

Priznanja i nagrade na prigodnoj svečanosti podijelili su: otac pokojnog Mirka Ivan Perić, tajnik Zajednice športskih udruga Sinja Mladen Pavić, bivši igrač Hajduka Goran Sablić te predsjednik NK Glavice Ante Romac. Organizator turnira bila je Škola nogometa Glavice.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

23.08.11