Večeras 'Opsada Sinja 1715. godine'Članovi Sinjskog pučkog kalazišta, HGSS iz Splita, Baletni studio Split, Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja i kulturno-umjetnička društva s područja Sinja, večeras će u Sinju izvesti predstavu 'Opsada Sinja 1715. godine'.
 Tekst za predstavu napisao je prof. Velimir Borković, a režiju potpisuje Rade Perković. Početak predstave je u 20,30 sati na sinjskoj Pijaci, od kuda će se radnja preseliti na tvrđavu Grad, autentični prostor na kojem se 1715. godine odvijala bitka za Sinj. Kao i ranijih godina, i ove su u predstavu uključeni konji i kočija, predstava obiluje svjetlosnim i zvučnim efektima, a jedan od zanimljivijih prizora je spuštanje turskih vojnika s krovova, sa zgrada na sinjskoj Pijaci, što će uprizoriti članovi HGSS-a, kao i 'paljenje crkve'.
Predstava 'Opsada Sinja 1715. godine' održava se petu godinu.
Predsjednik Sinjskog pučkog kazališta Željko Viculin kaže kako će ove godine u predstavi sudjelovati 70-tak glumaca, što je rekordan broj, a svake godine, što na Pijaci što na tvrđavi, predstavu prati oko tri tisuće gledatelja.
Providura Zorzija Balbija - zapovjednika Grada utjelovit će Željko Viculin, Giovannija Manseca – zapovjednika vojske igra Damir Alebić Žane, arambašu Matu Žanka igra Sašo Miletić Skić, Matu Grčića Lovrin Tomašević, don Ivana Grčića Bože Pavić, a fra Pavla Vučkovića i ove godine igra fra Gabrijel Hrvatin Jurišić. Ulogu glasnika tumači Zoran Šabić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

13.08.11