Počeo 2. Sajam sela u Sinju

Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju jutros je počeo trodnevni 2. Sajam sela na kojem sudjeluje 40-tak izlagača iz Dalmatinske zagore i drugih dijelova Hrvatske.
 Izlagači su na sajmu prezentirani vlastite proizvode: domaće suhomesnate delicije, sireve, med i ostale pčelinje proizvode, eko-proizvode, vina, rakije i druge prehrambene proizvode kao i tradicijske suvenire, među kojima su razni uporabni i dekorativni predmeti.

Sajam će biti otvoren do subote, 13. kolovoza, od 9 do 21 sat, a svečano će ga otvoriti večeras u 20 sati gradonačelnik Sinja Ivica Glavan. U prigodnom programu nastupit će Bosutski bećari i Športsko-ribolovna udruga iz Vukovara koja će pripremati tradicijsko slavonsko jelo 'čobanac' koje će moći kušati svi posjetitelji sajma.

Sutra u 19 sati bit će uručenje nagrada za najbolji štand. Sajam je prvenstveno prodajnog karaktera i prilika za sklapanje poslovne suradnje.

Sajam se održava u sklopu manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe', u organizaciji Turističke zajednice Grada Sinja, pod pokroviteljstvom Grada Sinja i Županije splitsko-dalmatinske.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

11.08.11