Delegacija Sansepolrca u Sinju



Nakon nekoliko godina stanke Grad Sinj ponovno je ugostio delegaciju talijanskog Grada Sansepolcra s kojim ga veže 30-godišnje prijateljstvo. Za organizaciju ovogodišnjeg susreta posebno je zaslužna Sinjanka Maja Malbaša, koja živi i radi u tom talijanskom gradu.

U delegaciji Sansepolrca bili su dogradonačelnik, predsjednik Gradskog vijeća, dvoje gradskih vijećnika i članovi kulturno-umjetničke udruge Sbandieratori. Na svečanom prijemu u uredu gradonačelnika, predstavnici dvaju gradova razmijenili su poklone. Grad Sinj je svakom članu talijanske delegacije poklonio knjige Sinjanina dr. Ante Miloševića koje govore o arheološkim istraživanjima našega kraja i koje su prevedene na talijanski jezik.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kroz samo dva dana, gostima je bilo teško predstaviti sve ono što Sinj nudi. Ipak, mislim da smo im prezentirali ono najvažnije - obilazak Muzeja Cetinske krajine, kratak obilazak prirodnih ljepota te upoznavanje i odlazak na Sinjsku alku.

Uz uživanje u našoj tradicionalnoj kuhinji uspjeli smo dogovoriti i nekoliko projekata koje planiramo realizirati kroz skoro vrijeme. Radi se o turističkoj, kulturnoj i gospodarskoj suradnji dvaju gradova, a u planu je i suradnja na ostalim područjima.

Grad Sinj je ovom prigodom organizirao dva protokola. Jedan u kojem su sudjelovali predstavnici vlasti Sansepolcra, za koji smo bili zaduženi - ja kao predsjednik Odbora za međugradsku suradnju Gradskog vijeća, predsjednik Gradskog vijeća Milan Smoljo, dogradonačelnik Zoran Vujanović i novoizabrana predsjednica Turističke zajednice Grada Sinja Jelena Bilić. Drugi protokol bio je rezerviran za članove kulturno-umjetničke skupine Sbandieratori, koji su tijekom posjeta Sinju bili smješteni u domovima članova KUD Sinj. Za organizaciju ovog protokola bili su zaduženi članovi KUD Sinj, na čelu s predsjednikom Petrom Pletikosićem.

Nadam se da su naši sugrađani uživali u lijepoj predstavi koju im je priredila udruga Sbandieratori.

Nakon svega, mogu zaključiti da su prijatelji iz Sansepolcra bili oduševljeni s onim što smo im u ovo kratko vrijeme prezentirali. O tome najbolje svjedoče njihove riječi – 'Hvala na svemu i vidimo se u Sansepolcru!'

Miroslav Barać, predsjednik Odbora za međugradsku suradnju u Gradskom vijeću Grada Sinja


IZVOR: WWW.FERATA.HR

09.08.11