Foto izložba 'Prizori iz davnina'

Mladi autori do 21 godine iz 59 zemalja svijeta sudjeluju u međunarodnom projektu zvanom 'Baština'.
Sinj nije slučajno odabran. Alka, Velika Gospa, povijest Cetinskog kraja i ljepote prirode kazuju sve. Sukladno propozicijama Natječaja i odluci Izvršnog odbora Hrvatskog fotosaveza, članovi Ocjenjivačkog suda Hrvatskog fotosaveza u sastavu
Zlata Medak, voditeljica programa za mlade Hrvatskog fotosaveza, Valentino Bilić Prcić, slobodni umjetnik fotograf, i Jelena Popić, prof., pregledali su 19. i 23. travnja 2011. godine 1.323 fotografije 176 autora i odabrali za kolekciju Hrvatskog fotosaveza na Međunarodnoj izložbi mladih autora 'XVI. međunarodni fotografski doživljaj baštine 2011.' osam fotografija iz naše zemlje. Među njima su dvije fotografije mladih sinjskih fotoamatera. To su članovi Foto-video udruge Sinj Nikola Pavić i Karla Ljubičić, čije će fotografije crkve sv. Spasa na izvoru Cetine i kamenih stećaka kod Ciste Provo obići svijet.
Sve je to dio velike izložbe fotografija koja će se upriličiti i otvoriti sutra u 20 sati u galeriji 'Galiotović', u okviru 'Dana Alke i Velike Gospe'. Osim motiva Sinja posebnost je prikaz baštine Hvara i Imotskog - dakle, spoj otoka i Zagore. Inače, u vremenu trajanja ove izložbe odradit će se i foto radionica HFS u našem gradu.
Dođite i vidite skrivenu ljepotu i baštinu našega kraja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

03.08.11