Mlada misa fra.Lukice VojkovićaOTOK – danas je bio veliki dan u župi svetog Luke u Otoku. Naime,svoju prvu mladu misu je rekao fraLukica Vojković, koji nakon 10 godina “suše” nastavlja dugu tradiciju svećeništva u ovoj župi koja ima epitet “Malog Vatikana” zbog velikog broja svećenika i redovnica. Procesija se prema crkvi svetog Luke spustila iz Lukičina naselja Strana, a sve u dobrom raspoloženju uz molitvu  i pjesmu. Na začelju procesije se nalazio naš današnji slavljenik, kojemu se i sunce s neba pomalo smješkalo.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

I dok se crkva pomalo popunjava, a veliki broj gostiju i uzvanika od svuda pristizao, veliki broj svećenika se pripremao za koncelebrirano slavlje .Pred sam početak misnog slavlja  crkva je bila pretijesna da primi sva razdragana lica. Kada se mala precesija sa svećenicima  iz crkvenog obora približavala crkvenim vratima nastala je tišina. Na samom ulazu u crkvu i do oltara Lukicu su dopratili njegov mladomisnički kum fra Petar Gulić i Sinjski gvardijan fra Bože Vuleta koji je vodio današnju propovijed. Sreća se u jednom trenutku čak u crkvi mogla dotaknuti rukama, a sve je začinio i otočki veliki župni zbor pod ravnanjem č.s. Marije Beatrice Bakić koji je bio prigodno odjeven.

Otočki župnik fra Dalibor Grčić je uputio zahvale i blagoslov na ovaj veliki dan za njegovu župu, pred početak mise. Nakon toga su Lukučini roditelji udijelili blagoslov našem novom pastiru. Treba kazati da je osim  velikog broja mještana, svećenika i redovnica na misi bio i župan Splitsko-dalmatinski Ante Sanader  te gradonačelnik Metkovića Stipe Gabrić Jambo koji je sa velikim brojem svojih sugrađana došao na mladomisničko slavlje u Otok. Fešta se nakon crkvenog obreda nastavila na SC Gola brda gdje se pod velikim šatorom gozbilo 700 ljudi, koje je zabavljao crkveni glazbeni zbor ”Zvjezdice” iz Metkovića, gdje se fra Lukica nalazi na službovanju u župi svetog Ilije.

Solo nastupe su  imale  Andrea Šimunović, Andrea Puljević  i Martina Živkušić. Još treba naglasiti da je fra. Lukičin slogan za ovaj veliki događaj bio “Sve mogu u onome koji mi daje snagu”.

OKVIR:
Fra Lukica je rođen 1984. godine u Otoku, svečane zavjete položio je 8. listopada 2009. godine. Diplomirao je 5. svibnja 2011. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu na temu Odnos između Isusa i kraljevstva Božjega u teologiji oslobođenja. Službu đakona vrši u župi sv. Ilije u Metkoviću. Fra Lukicu Vojkovića i dvojicu svećenika, fra Ivana Antu Rozića iz Stuttgarta i don Hrvoja Prnjaka iz Splita, nadbiskup Marin Barišić zaredio je za svećenike 26. lipnja također u Otoku u crkvi Sv.Luke.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Tekst i slike: Petar Norac Kevo

31.07.11