Utorak, 17.12.2013.

U planu izgradnja 10-ak solarnih elektrana na području Cetinskog kraja

Prostorni plan Splitsko-dalmatinske županije predviđa izgradnju 27 solarnih elektrana. Prema pisanju današnjeg broja Slobodne Dalmacije, značajan broj elektrana graditi će se u Cetinskom kraju, a jedna od najvećih elektrana u županiji trebala bi biti izgrađena na triljskom području, točnije u Tijarici. Opšinije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Triljane oduševila predstava ‘Josip i njegova braća’

Prošle nedjelje u kino dvorani Trilj prikazana je predstava ‘Josip i njegova braća’ koju je izvelo Dječje kazalište ‘Pinokio’ iz Knina.
Turneja sa predstavom krenula je 3. prosinca iz Kistanja, a zatim su uslijedile izvedbe u Oklaju, Drnišu, Kninu te Trilju. Starozavjetna priča o Josipu i njegovoj braći, o ljubomori, čestitosti, Božijoj providnosti te oproštenju, oduševila je i djecu i njihove roditelje. Opšinije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Antun Iveković u galeriji Sikirica

U galeriji Sikirica večeras u 19 sati upriličit će se koncert mladog zagrebačkog gitarista Antuna Ivekovića. Koncert organiziraju Hrvatska glazbena scena mladih i Osnovna glazbena škola ‘Jakova Gotovca’ Sinj.

Antun Iveković student je 4. godine Muzičke akademije u Zagrebu u klasi prof. Istvana Roemera. Jedan je od najtalentiranijih hrvatskih mladih gitarista te svojim koncertima oduševljava publiku u Hrvatskoj i inozemstvu.

Vrijedi spomenuti kako Antun Iveković polazi majstorske tečajeve kod brojnih istaknutih gitarista i međunarodnih profesora. Za uspjehe u akademskoj godini 2010./2011. dodijeljena mu je Dekanova nagrada Muzičke akademije u Zagrebu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR