Petak, 17.12.2010.

Humanitarni sajam u Trilju

Grad Trilj pokrovitelj je humanitarnog sajma koji se već treću godinu, u organizaciji osnovnih škola i vrtića s triljskog područja, održava u Trilju.
Sajam će se održati sutra, 18. prosinca, od 10 do 12 sati na ulicama Grada, a u slučaju lošeg vremena u Osnovnoj školi Trilj.
Na prigodnom štandovima prodavat će se aranžmani, nakit i ostali božićni ukrasi koje su roditelji i djeca s učiteljima i odgojiteljima izradili na prigodnim radionicama koje su se održavale protekla dva dana. Sajam su podržali i gospodarstvenici iz triljskog kraja, a prikupljena sredstva namijenjena su kupnji ultrazvuka za triljsku ambulantu.
Istoga dana, od 10 do 12 sati, ulicama Trilja proći će Djed Božićnjak na kočiji te će dijeliti pokolone svoj djeci koju tamo zatekne. Ukoliko mu loše vrijeme poremeti planove, vožnju kočijom Djed Božićnjak će odgoditi za nedjelju, 19. prosinca.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Socijalna samoposluga odjeće i obuće

Udruga Srma organizira socijalnu samoposlugu odjeće i obuće za građane u potrebi s područja Grada Sinja i gradskih naselja. Samoposluga se organizira u utorak i srijedu u palači Tripalo ispod crkve u vremenu od 10-17 sati. Prvoga dana u utorak 21.12. odjeću i obuću besplatno mogu preuzeti umirovljenici s mirovinom do 1.600,00 kuna i primatelji socijane pomoći, a drugoga dana podjele u srijedu 22.12. nezaposleni. Građani će sami birati što im treba uz obvezno predočenje osobne iskaznice i zadnjeg odreska od mirovine i socijalne naknade, te redovno ovjerenog kartona nezaposlene osobe. ...

Obavijest

Jedno od značajnih kulturno-umjetnički društava na području Grada Trilja, svakako je limena glazba Sv. Mihovil Trilj. Triljski glazbari žele što više mladih u svojim redovima. Tako će se u utorak 21. prosinca u 18 sati u školi u Košutama, provesti upis za sve one koji žele naučiti svirati puhački instrument i postati član limene glazbe. Inače od osnutka 1993. godine, kroz glazbu je prošlo preko 150 glazbenika-amatera. Triljski glazbari imali su zapažene nastupe diljem Dalmacije, a posebno u Cetinskom kraju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest o podjeli poklon paketa korisnicima stalne pomoći Centra za socijalnu skrb sa područja Grada Sinja

Dana  20. i 21.prosinca (ponedjeljak i utorak) 2010. godine u prostorijama Crvenog križa dijelit će se božićni poklon paketi korisnicima stalne pomoći prema evidenciji Centra za socijalnu skrb  Sinj. Podjela će se vršiti od 09,00 do 19,00 sati uz predočenje osobne iskaznice nositelja pomoći.
Poklon pakete je osigurao Grad Sinj.

 

U Muzeju triljskog kraja večeras će se održati manifestacija 'Božić u muzeju'

Program počinje u 18 sati otvaranjem izložbe starih božićnih i novogodišnjih čestitki iz privatne zbirke Sinjanina Frane Čovića. Na izložbi će biti predstavljeno oko 150 čestitki. Pet najstarijih je s poštanskim žigom iz 1905. godine i sve su adresirane na poštu u Sinju. One novijega datuma potječu iz 70-tih godina 20. stoljeća. 
Na prigodnoj svečanosti, izložbu će svečano otvoriti dogradonačelnica Trilja Ankica Lukić. U glazbenom dijelu programa nastupit će učenici područnog odjeljenja OGŠ Jakova Gotovca Sinj Petar Šušnjara i Karlo Delić na klaviru, u klasi prof. Dobrile Veršić i Luka Džeko na gitari, u klasi prof. Gorana Caktaša te Mandolinski trio iz Stobreča koji će izvoditi duhovnu glazbu.Izložba će biti otvorena do 14. siječnja 2011. godine, a moći će se razgledati od 8 do 16 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

KOŠARKA
2. krug košarkaškog Kupa Krešimira Ćosića:
18.12.10. subota-18,00 Zabok : Alkar
Pobjednik ovog susreta bit će domaćin Ciboni 28.12.2010 god.

ODBOJKA
Svečanos povodom 10 godina ŽOK Sinj, 17.12.10 petak, 19,30 samostanska dvorana u Sinju.

RUKOMET
Poslijednje kolo jesenskog dijela natjecanja 2.HRL-Jug (rukometaši), 18.12.10. subota, 15,00 Olimpija Vodice : Kamičak
18,00 Trilj Pršut Voštane : Trogir

MALI NOGOMET
28. Božićno-novogodišnji malonogometni kup Trilj 2010., 17.12.10. petak, 19,00 izvlačenje parova u triljskoj kino dvorani

29. sinjski malonogometni Božićno-novogodišnji turnir, 18.12.10. subota, 19,00 izvlačenje parova u prostorijama UMN-Sinj, Tripalov voćnjak.

RIBOLOV
Izvještajno-izborna skupština ŠRD 'Cetina' Sinj, 18.12.10. subota, 17,00 restoran Gaz-Blizanci
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

Na repertoaru sinjskog kina od četvrtka do subote je glazbeni film 'Step up 3' koji će se prikazivati s početkom u 19 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer je dovršeno kriminalističko  istraživanje nad 41-godišnjakom. Osnovano se sumnja kako se na području Sinja u vremenu od 2004.godine do danas u više navrata, u alkoholiziranom stanju, nasilnički ponašao prema supruzi. Tjelesno i verbalno  ju je napadao ispred  djece, čiji je odgoj  zanemario. Slijedi odgovarajuća kaznena prijava.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Zbog zimskih uvjeta zabrana za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostali moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici:
D 25 Korenica-Karlobag,
D 42 Josipdol-Poljanak,

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK