Četvrtak, 17.12.2009.

Vijesti iz Trilja

U Trilju je danas, 17. prosinca, održana predhodna rasprava o Nacrtu Prijedloga Urbanističkog plana uređenja Gospodarske zone Čaporice-Zapad.Planom proširenja Zone obuhvaćen je prostor površine 23 hektara, jugozapadno od sadašnjeg izgrađenog dijela. Planirana površina je u vlasništvu Republike Hrvatske, pa će se nakon prihvaćanja Urbanističkog plana uređenja i prikupljene dokumentacije od Vlade RH zatražiti zemljište, za čiju kupnju ima zainteresiranih poduzetnika.

Nezavisni predsjednički kandidat dr. Miroslav Tuđman posjetio Sinj

Nezavisni predsjednički kandidat dr. Miroslav Tuđman u okviru kampanje danas je posjetio Sinj. Gostujući u programu Hit radija istaknuo je kako mediji tijekom dosadašnje kampanje forsiraju nekoliko kandidata koje svrstavaju u favorite izbora. Uvjeren je da će ući u drugi krug u kojem, kaže, neće imati konkurenciju. Dr. Tuđman je posjetio crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske, VAD-u gdje ga je primio predjednik Stipe Jukić, a u spomen sobi hrvatskih branitelja dočekala ga je predsjednica Udruge obitelji poginulih branitelja Đula Šabić.
Nakon Sinja Tuđman je posjetio Trilj i Otok gdje se susreo s načelnikom Brankom Samardžićem i njegovim suradnicima

"Veliki zavodnik“

U okviru Božićno – novogodišnjeg programa članovi Sinjskog pučkog kazališta sutra, 18. prosinca, izvest će predstavu Mira Gavrana „Veliki zavodnik“. Početak je u 20,00 sati u gradskom kinu. Ulaznice se mogu nabaviti u knjižari Duga. Dio sredstava od prodaje ulaznica namijenjen je za pomoć odjeljenju Centra Juraj Bonaći.

Akcija darivanja krvi u Sinju

U subotu 19.12. 2009. u vremenu od 09-11 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj organizirat će se dobrovoljno darivane krvi u organizaciji Braniteljske zadruge "Patriot", Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata SD županije, Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a SD županije i Udruge "Torcida Cetinski kraj".

"Mir i dobro"

Policijska Postaja Sinj provodi operativnu akciju MUP-a „Mir i dobro“. Do 8. siječnja iduće godine, provodit će se preventivno-represivna akcija nadzora prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava.

Centar za socijalnu skrb: Podjela poklon paketa

Još danas, 17. prosinca, korisnici  stalne pomoći Centra za socijalnu skrb mogu predići gradske poklon pakete u  prostorijama Crvenog križa do 17 sati.

UTIS: Podjela poklon paketa

Udruga tjelesnih invalida Grada Sinja danas, 17. prosinca, i sutra dijelit će božićne poklon pakete svojim članovima od 9 do 12 sati u prostorijama Udruge.

Humanitarni koncert za Marija Efendića

Udruga studenata Cetinske krajine i zavičajni klub Hercegovačkih studenata danas, 17. prosinca, organiziraju koncert u Zagrebu. Cjelokupan prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za pomoć u liječenju Marija Efendića.

Isplata doplatka za djecu

Danas , 17. prosinca, započinje isplata doplatka za djecu za studeni 2009. Doplatak će dobiti 212 616 korisnika za 400 092 djece. Procjena potrebnih sredstava za isplatu doplatka za djecu iznosi 145.586.255 kn.

Sport

Izvlačenje parova 28. Božićno – novogodišnjeg turnira Udruge za mali nogomet Sinj počet će večeras, 17. prosinca, u 19,00 sati. Do tada se primaju prijave ekipa.

Stanje na cestama

Zbog jake bure, Jadranskom magistralom (D 8) između Bakra i Senja, te između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometovanja za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), a od Senja do Karlobaga obavezna je zimska oprema.

Zbog niskih temperatura u većem dijelu zemlje moguća je poledica, u Lici mjestimice pada snijeg, posebice oprezno treba voziti dionicom autoceste A 1 između Gospića i tunela Sveti Rok (brzina ograničena na 40 km/h). Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme, prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog zimskih je uvjeta za sav promet zatvorena je državna cesta D 506 Dobroselo-Mazin.
Zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim i županijskim cestama:
Lika:
D 1 Grabovac-Korenica-Gračac,
D 25 D Korenica- Gospić-Karlobag,
42 Saborsko- Poljanak-Selište,
D 52 Špilnik-Vrhovine-Č. Klanac,
217 G. Vaganac-Ličko Petrovo Selo,
D 218 Užljebić-Donji Lapac-Doljani- Brotnja-Srb-Sučević,
D 504 Prijeboj Ličko Petrovo Selo,
D 522 Udbina-Gornja Ploča, te na svim županijskim i lokalnim prometnicama u Lici.
IZVOR: HAK