Subota, 17.12.2005.

KREDITIRANJE FIZIčKIH OSOBA ZA IZGRADNJU, NADOGRADNJU I DOGRADNJU ZGRADA I OBITELJSKIH KUćA

Gradsko poglavarstvo odlučilo je pripomoći osobama pri realizaciji programa kreditiranja fizičkih osoba koje grade novi stambeni prostor izgradnjom, nadogradnjom i dogradnjom zagrada i obiteljskih kuća, uloga grada u ovom projektu je pripomoć fizičkim osobama u realizaciji kreditiranja.
Zahtjev za kredit zainteresirani građani podnose jedinici lokalne samouprave u kojoj se nalazi građevinska čestica zemljišta ili nekretnina na kojoj korisnik kredita namjerava uz pomoć ovih sredstava financirati izgradnju prvoga stana.Rok za podnošenje zahtjeva je do 26. veljače 2006. godine.
Osnovni elementi programa su da podnositelj zahtjeva ima lokacijsku dozvolu ili izvod iz detaljnog plana i da je uknjiženi vlasnik građevinskog zemljištan na kojem planira graditi stambeni prostor. Kredit se odobrava na rok otplate do najviše 31 godinu te je vezan deviznom klauzulom. Prosječna kamatna stopa kreće se od 3,91 do 4,16 % za EUR, dok je jamstvo za povrat kredita upis hipoteke na postojeće zemljište i buduću građevinu.

POZIV ZA VLASNIKE KNJIžICA ZA PLAVI DIZEL

Sinjski ured državne uprave još uvijek nije prikupio sve knjižice za plavi eurodizel s poljoprivrednih gospodarstva .Iz Ureda pozivaju korisnike knjižica da u zakonskom roku vrate iste kako bi i sljedeće godine imali pogodnosti pri nabavci goriva. Miše Varenina iz Ureda državne uprave naglašava kako se ove godine neće produžavati rok za povrat knjižica, a u slučaju oglušivanja vlasnici će izgubiti pravo na povlašteno gorivo.

FRANJEVAčKA MLADEž ORIKUPLJAJU POMOć ZA žUPNI CARITAS

Sinjska Franjevačka mladež već treću godinu zaredom uoči blagdana prodajom kolača koje su napravili članovi njihovih obitelji, članovi franjevačkog svjetovnog reda i sestre milosrdnice prikupljaju pomoć za župni caritas- ističe predsjednik Pero Mihaljević.

HUMANITARNA AKCIJA U TRILJU

Udruga žena "Triljanke" i ove kao i prethodnih godina uoči blagdana božića organizira humanitarnu akciju sakupljanja prehrambenih proizvoda za one triljane kojima je to najpotrebnije kao i za kninski Caritas- ističe Ankica Lukić.
Iz udruge žena ističu kako se sakupljanje humanitarne pomoći vrši još danas do 18 sati u Gradskim prostorijama iznad triljske Gradske knjižnice te pozivaju sve triljane da se priključe akciji.

SINJSKI CRVENI KRIž ZADOVOLJAN AKCIJAMA DARIVANJA KRVI

Pred blagdan Božića održavaju se humanitarne akcije prikupljanja krvi. U posljednjoj ovogodišnjoj akciji krvi Crveni križ i dobrovoljni darivatelji iz Hrvaca prikupili su čak 56 doza te dragocjene tekućine. Ove godine u sinjskom Crvenom križu jako su zadovoljni akcijama darivanja krvi. Prikupljeno je gotovo 200 doza više nego je i planirano.
Iz Crvenog križa Ante Omrčen najavljuje i nove akcije u siječnju iduće godine kojima bi se u njihove akcije uključile i ostale općine s područja Cetinskoga kraja.


POKLON PAKETI ZA UMIROVLJENIKE

Poklon paketi sinjskoga gradskoga poglavarstva za primatelje pomoći za uzdržavanje, civilne invalide te umirovljenike sa područja grada Sinja čija mirovina ne prelazi 1.500,00 kuna dijelit će se od ponedjeljka, 19.prosinca, - ističe iz crvenog križa Ante Omrčen. Pri preuzimanju paketa potrebno je predočiti osobnu iskaznicu i posljednji odrezak primljene mirovine.

"VEčER GUTAčA REKLAMA"

Sinjsko dječje kazalište Pink Panter najavilo je kazališnu predstavu naziva "Večer gutača reklama". Predstava u kojoj glume željko ćurković, Lana Lončar, Ivan Pralija, Domagoj šimac, Roko Bogdan , Branimir šimac, Matea i Tomislav Vučković glumci dječjeg kazališta održati će se u srijedu 21 proinca od 19,30 minuta.

SPORT

U srijedu, 21. prosinc, počinje 24. Tradicionalni božićno-novogodišnji malonogometni turnir. Prijave ekipa, kako su nas informirali iz Udruge malog nogometa, vrše se do ponedjeljaka, 19. prosinca, do 18 sati kada će biti i izvlačenje.
Turnir se igra po pravilima malonogometne igre FUTSAL što zanči da nema akumulirnih prekršaja. Kotizacija po ekipi iznosi 500 kuna, a uplaćuje se na žiro račun. Kontakt broj za prijave 822-522.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas razvedravanje vremena. Puhati će umjerena bura. Temperatura zraka između 6 i 10 stupnjeva Celzijevih.