Subota, 17.11.2018.

Zvona Gospe Sinjske zvonit će u spomen žrtava Vukovara i Škabrnje


Hrvatska s dužnim poštovanjem obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, dan kada se Hrvatice i Hrvati ujedinjuju u molitvi za sve žrtve obrambeno-osloboditeljskog rata za neovisnost i cjelovitost hrvatske države protiv agresije udruženih velikosrpskih snaga u Hrvatskoj, BiH (posebice Republike Srpske), JNA te Srbije i Crne Gore. Posebno mjesto u našim srcima zauzimaju Vukovar i Škabrnja, čija je žrtva zlatnim slovima upisana u knjigu povijesti neovisne nam i slobodne Hrvatske.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mještani Cetinske krajine u kolonama sjećanja u Vukovaru i Škabrnji


Ovoga vikenda obilježava se 27. godišnjica sjećanja na sve žrtve stradanja u Vukovaru i Škabrnji.
Mnogi će se uputiti upravo na mjesta stradanja kako bi odali počast svim nevinim žrtvama.
Prije 27 godina, 18. studenoga 1991., nakon tromjesečne opsade i gotovo potpunog uništenja, pao je grad Vukovar. Istog dana, u zaleđu Zadra, planski izvedenim zločinom etničkog čišćenja, u selu Škabrnji, život su izgubile 84 osobe hrvatske nacionalnosti – 26 branitelja i 58 civila.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

ATRAKTIVNA KUĆA U GLAVICAMA, SINJ

ATRAKTIVNA KUĆA U GLAVICAMA, SINJ
Prodaje se kuća u bloku u Glavicama neposredno uz državnu cestu D-219. Kuća ima površinu 124 m2 tlocrtno, prizemlje i kat. Ima prilaz s autom sa državne ceste D-219 te je pogodna za poslovnu i za stambenu namjenu. Kuća je udaljena od centra Sinja oko 1,7 km, a od Gradskog stadiona 600 m. Kuća ima centralno grijanje te je klimatizirana.
Opširnije...

Najava sportskog vikenda

Pred nama je novi sportski vikend iz kojeg izdvajamo gostovanje Junaka na Klisu, ali i ragbi okršaj Sinja i Ljubljane u okviru proširenog prvenstva Hrvatske…
Derbi susret u Trećoj HNL ovog se vikenda igra na Klisu gdje drugoplasirani Uskok dočekuje sinjskog Junaka koji mu bježi šest bodova. S obzirom na to da u subotu nema na rasporedu košarke, za očekivati je kako će Klis pohoditi velik broj navijača iz Sinja. Dodatna zanimljivost je i činjenica da će se igrati od 17 sati pod reflektorima.
Zanimljivo će biti i na Trnovači gdje se u sedmom prvenstvenom kolu snage odmjeriti ragbijaši Sinja i Ljubljane. Važna je ovo utakmica za Sinj koji hvata što bolju poziciju pred doigravanje za prvaka, ali vodeća momčad Ljubljane sigurno će biti pravi test za sinjsku družinu.

Subota, 17. studenog
Nogomet
Treća HNL-jug, 13. kolo:
17,00 h: Uskok – Junak
13,30 h: Hrvace – Split
Prva ŽNL, 12. kolo:
13,30 h: OSK – Omladinac
Druga ŽNL, 11. kolo:
13,30 h: Tekstilac – Trogir
13,30 h: Adriatic – Čaporice
13,30 h: Trilj – Mračaj

Rukomet
Druga HRL-jug (ž), 7. kolo:
18,45 h: Metković – Sinj (igra se u petak!)

Odbojka
Prva B liga, 7. kolo:
18,00 h: Brda II – Sinj

Ragbi
Prvenstvo Hrvatske, 7. kolo:
15,00 h: Sinj – Ljubljana

Rukomet
Druga HRL-jug (m), 7. kolo:
15,00 h: Jelsa – Trilj PV

Nedjelja, 18. studenog
Gimnastika
Gimnastički klub Sinj nastupa u Banjaluci

IZVOR: WWW.FERATA.HR