Petak, 17.11.2017.

BZ ‘Patriot’ organizirala likovnu radionicu na temu Vukovara


Na poligonu BZ Patriot jučer, 16. studenoga završena je likovno-kreativna radionica koju je organizirala Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a SDŽ.
U dvodnevnom druženju pedesetak učenika osnovnih škola, zajedno s članovima Udruge, slikali su i radili predmete decoupage tehnikom. Tematika je bila grad heroj – Vukovar i događanja u studenom 1991. godine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Moje svjetlo za Vukovar i Škabrnju. Da se nikad ne zaboravi’


Župa Gala – Gljev i Mjesni odbor Gala te dicmanjski vijećnici NL Petra Maretića organiziraju obilježavanje sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.
Župa Gala – Gljev i Mjesni odbor Gala organizira obilježavanje 26. obljetnice sjećanja na herojsku obranu Vukovara i Škabrnje pod geslom: ‘Moje svjetlo za Vukovar i Škabrnju. Da se nikad ne zaboravi’. Program će početi u 12 sati u područnoj osnovnoj školi u Gali, gdje će učenicima biti održan sat povijesti o Domovinskom ratu, hrvatskim braniteljima i herojskoj obrani grada Vukovara. U u 16,30 sati počet će paljenje 500 lampiona uz županijsku cestu od Kosinca do Kutlice. U 17 sati u župnoj crkvi u Gali župnik fra Mladen Marić prikazat će svetu misu zadušnicu za sve hrvatske branitelje i civile ubijene u obrani Vukovara i Škabrnje.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR