Četvrtak, 17.11.2016.

Junak i Hajduk potpisali ugovor o sportsko-poslovno-tehničkoj suradnjiU Plavom salonu Gradskog stadiona u Sinju svečano je potpisan ugovor o sportsko-poslovno-tehničkoj suradnji između nogometnih klubova Junak i Hajduk.
Ugovor su potpisali direktor NK Junak Ivica Knezović i predsjednik HNK Hajduk Ivan Kos, a uz predstavnike Junaka i Hajduka svečanosti su nazočili dogradonačelnik Sinja Zlatko Ugrin i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Sinja Josip Malbaša.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Paljenje svijeća za žrtve Vukovara i Škabrnje


Osim u Sinju i Trilju, sjećanje na žrtvu Vukovara i Škabrnje upriličit će se i u ostalim mjestima Cetinske krajine.
Program obilježavanja u Gali će početi u 12 sati, kada će se učenici škole u Gali sa svojim učiteljima prisjetiti žrtava Vukovara i Škabrnje. Nakon toga, u 16 sati upriličit će se paljenje svijeća uz županijsku cestu kroz Galu, od Kosinca do Krenice te ispred župne crkve u Gali, gdje će u 17 sati uslijediti sveta misa za sve žrtve Vukovara i Škabrnje.
U župnoj crkvi u Otoku sveta misa će se služiti u 17 sati, a nakon toga vjernici će se u procesiji uputiti prema Trgu dr. Franje Tuđmana, gdje će se upriličiti paljenje svijeća u spomen na žrtve.
Obilježavanje sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje upriličit će se i u Košutama, gdje će se od 17 sati u župnoj crkvi služiti sveta misa, nakon koje će uslijediti prigodni recital. Potom će se okupljeni s upaljenim svijećama uputiti prema Vukovarskoj ulici i muralu koji je posvećen hrvatskim generalima.
U Dicmu program počinje u 18 sati, kada će biti okupljanje mještana ispred crkve sv. Jakova i Ane. Nakon okupljanja, upriličit će se paljenje svijeća duž državne ceste D1, od crkve prema centru Dicma.
Mještani Bajagića će u 17 sati paliti svijeće na mostu u Hanu. Nakon toga će se pridružiti programu koji će se odvijati u Sinju nakon svete mise.
Organizatori pozivaju sve mještane da im se pridruže te odaju počast svim stradalima u Gradu Heroju, ali i da na taj način daju potporu svim stanovnicima Vukovara i Škabrnje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Gradskom kinu ‘Trolovi’ i ‘Čudesne zvijeri i gdje ih naći’

Na repertoaru Gradskog kina Sinj narednih nekoliko dana igrat će dva filma.
‘Trolovi’ je animirani obiteljski film s izvrsnom glazbom čiji je autor Justin Timberlake.
Lutke trolova postale su hit u šezdestima, a osmislio ih je danski ribar Thomas Dam. Kultna igračka nastala u 1960-im godinama koja je bila omiljena mnogim generacijama nakon toga, sad stiže na velika platna. Dva glavna lika u filmu, optimistična Poppy i njezine suprotnost Branch, morat će se suočiti s velikim izazovima koji će ih odvesti u šarenu avanturu o kakvoj su mogli samo sanjati.
Film je na programu od 18. (petak) do 22. (utorak) studenog s početkom u 18 sati.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR