Četvrtak, 17.11.2011.

Paljenje svijeća za žrtve Vukovara

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na grad heroj Vukovar, u Sinju i Trilju sutra će se održati večer sjećanja 'I u mom gradu Vukovar svijetli'. U organizaciji Udruge tjelesnih invalida Grada Sinja – UTIS i braniteljskih udruga sutra će se na prigodan način obilježiti 20. godišnjica sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Program obilježavanja počinje ujutro u 10 sati, kada će se na spomen obilježje poginulim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave položiti vijenci i zapaliti 20 svijeća za 20 godina pada Vukovara. Nakon toga, u 10 sati i 30 minuta polaganje vijenaca i paljenje 20 svijeća upriličit će se na centralnom križu na groblju Svetog Frane u Sinju. Poslijepodne od 16 sati i 30 minuta polaganje vijenaca i paljenje svijeća biti će ispred Gospina lika u fratarskom dvorištu te ispred biste dr. Franje Tuđmana. Od 17 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana održat će se prigodni program i paljenje 1700 svijeća u znak sjećanja na 1700 žrtava Vukovara.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Branitelji uputili dopis ministru Iviću

Udruga veterana 126. brigade i Braniteljska zajednica 'Patriot' danas su uputili dopis ministru branitelja Tomislavu Iviću povodom štrajka glađu trojice radnika Autoprijevoza kojima je prošlog tjedna uručen otkaz ugovora o radu. Svojim dopisom dali su podršku radnicima i pozvali Ministarstvo branitelja i ministra Ivića da pomognu radnicima u rješavanju njihovog statusa. Evo što je o tome rekao predsjednik Udruge veterana 126. brigade Boško Vladović:
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Odlazak u Vukovar na Dan sjećanjaSutra se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Sjećanje je to na 18. studenog 1991. godine kada je slomljen otpor branitelja Vukovara i kada su grad preuzeli pripadnici bivše JNA i paravojnih postrojbi. Dan je to kada se u Vukovaru, svake godine, ujedini cijela Hrvatska. Kao i proteklih godina povodom Dana sjećanja u Vukovar odlaze brojni Sinjani i Cetinjani. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Tijekom jučerašnjeg dana u jutarnjim satima izbio je požar na planini Dinara u okolici Sinja u kojem je izgorjelo oko 150 ha suhe trave i niskog raslinja.
IZVOR: PU SD