Utorak, 17.11.2009.

Gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan potpisao četvrti predugovor o kupnji zemljišta u Gospodarskoj zoni KukuzovacGradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan danas, 17. studenoga, potpisao je četvrti predugovor o kupnji zemljišta u Gospodarskoj zoni Kukuzovac. Ugovor je potpisan s tvrtkom “Kalup Bitelić” koja se bavi proizvodnjom dijamantnih reznih alata. Predugovorom je prodano nešto više od 3 tisuće kvadrata zemljišta. Tvrtka “Kalup Bitelić” u vlasništvu je povratničke obitelji Ćurković iz Bitelića, koja u svom vlasništvu posjeduje veliku firmu u kanadi u Vankuveru, kazao nam je direktor Gospodarske zone Damir Ćarić. U pogon koji namjeravaju izgraditi u sinjskoj Zoni, zaposlit će 10-ak radnika.

Izvrsni rezultati članova Tang Soo Do kluba Sinj na 20. međunarodnom prvenstvu NjemačkeDana 14.06.2009.god. u Echingu (Njemacka) održano je 20. međunarodno prvenstvo  Njemačke u Tang Soo  Do-u. Sudjelovali su predstavnici iz Švicarske, Švedske, Italije, Nizozemske, Amerike, domaćina Njemačke i Hrvatske. U veoma jakoj konkurenciji,  naši borci iz Tang Soo Do kluba Sinj, koji su ujedno i reprezentativci, nastupili su na ovom turniru i postigli izvrsne rezultate....

Sutra prosvjed radnika Dalmatinke Nove pred Visokim trgovačkim sudom u Zagrebu

Radnici Dalmatinke Nove sutra, 18. studenoga, će pred Visokim trgovačkim sudom u Zagrebu s početkom u 12,00 sati održati prosvjed. Radnici su nezadovoljni sporošću Suda koji još nije odlučio o žalbi braće Ladinni zbog otvaranja stečaja nad tvornicom, zbog čega se na Trgovačkom sudu u Splitu ne može nastaviti stečajni postupak. Radnici će iz Sinja na prosvjed krenuti u 6 sati s autobusnog kolodvora, a u Zagrebu će ih dočekati predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever. Na prosvjed su pozvani svi predsjednički kandidati.

Koncert Mješovitog pjevačkog zbora grada Sinja

Nakon 25 godina Sinjani će ponovno imati prigodu uživati u pjesmi Mješovitog pjevačkog zbora grada Sinja. Naime, povodom blagdana Svete Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenika, u subotu, 21. studenoga, u gradskom kinu, s početkom u 19,30 sati koncert će održati gradska glazba Sinj i obnovljeni Mješoviti pjevački zbor Grada Sinja. Ulaz na koncert je besplatan, a prikupljat će se novčani prilozi za pomoć u liječenju teško bolesnog Marija Efendića.
 

 

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 18. studenoga, će bez struje biti potrošači u sljedećim naseljima:
- Sinj:Put Župića, Put Radošića, Put Pazara, Šimuna Milinovića, Tomaševići i Radošić Donji, od 8,00 do 9,00 sati;
- Sinj: Put Piketa, od Veterinarske stanice do aerodroma, od 11,00 do 11,30;
- Sinj: Ulica Žrtava rata i kuća Ivandić u Vrličkoj ulici, od 9,00 do 14,00 sati;
Glavice Donje, zaseoci Jelinčić, Maras, Anušić, Milanović, Labrović, Vučić, Planica i Poljakova greda, od 13,00 do 13,30 sati;
Obrovac, Gala, Han, Gljev i Otok od Gale do Roknjače, od 13,00 do 13,30 sati;
- te Ercegovci, zaseoci Pavić i Perić od 9,00 do 14,00 sati.
U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi.

Humanitarna akcija prikupljanja pomoći za operaciju Marija Efendića

Humanitarna akcija prikupljanja pomoći za operaciju Marija Efendića, za koju je potrebno prikupiti 250 tisuća kuna, nastavlja se. Predsjednik Gradskog vijeća Sinja Milan Smoljo javio nam je kako su se sinjski vijećnici jednoglasno složili da jednomjesečnu vijećničku naknadu uplate za potrebe operacije. Već danas na Marijev žiro – račun bit će uplaćeno 19.500,00 kuna.

HUMANITARNA AKCIJA PRIKUPLJANJA SREDSTAVA
MARIO EFENDIĆ
– za operaciju
Žiro račun – Splitska banka: 2330003-3242670728.

MARIO EFENDIĆ je mladić iz Sinja koji je prije dvije godine u nezgodi slomio vrat i ostao nepokretan. Snažnog duha, vedre naravi i britkog uma hrabro se bori sa svojim stanjem u kojem trpi i velike bolove. Nadu u poboljšanje stanja i ozdravljenje daje mu operacija u Pekingu u Kini. Za operaciju je potrebno prikupiti oko 250.000,00 kuna, a to obitelj Efendić ne može sama. Potrebna joj je naša pomoć.
HUMANOST JE DJELOVANJE. DJELOVANJE JE ODABIR.
ODABERITE JOŠ DANAS – BUDITE MARIOV DOBRI ANĐEO!
Uplate na račun otvoren za ovu namjenu:
Žiro račun – Splitska banka: 2330003-3242670728

"Moje svjetlo za Vukovar"

Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije u dvodnevnoj je posjeti Vukovaru, gdje će potpisati Sporazum o prijateljstvu i suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom te sudjelovanju u obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Na Danu sjećanja na herojski Vukovar sudjelovat će izaslanstvo VAD-a,  te alkari i alkarski momci.

Povodom obilježavanja Dana Grada Vukovara Udruga tjelesnih invalida Grada Sinja UTIS organizira večer sjećanja „Moje svjetlo za Vukovar“. Prigodni program održat će se sutra, 18. studenoga, na Trgu dr. Franje Tuđmana od 17,00 sati. Akciju podržava i Udruga Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata koja poziva građane da večeras na svojim prozorima upale svijeće i da se molitvama prisjete svih branitelja koji su položili život za hrvatsku neovisnost.

Dan sjećanja na Vukovar obilježit će se i u Trilju. Prigodni program počet će sutra, 18. studenoga, u 16,30 paljenjem svijeća na mostu. Udruga osoba s invaliditetom grada Trilja danas i sutra u centru grada će prodavati svijeće, a prikupljena novčana sredstva bit će dostavljena invalidima Vukovara. Program će se nastaviti polaganjem cvijeća, paljenje svijeća i molitvom odriješenja za poginule u 17 sati kod spomenika Sv. Mihovila. Pola sata nakon toga u OŠ Trilj otvorit će se izložba „Ratne fotografije 126. brigade HV-a, ratna događanja i ratni put, te će biti izveden recital „Moja Domovina“. Udruga osoba s invaliditetom grada Trilja danas i sutra u centru grada će prodavati svijeće a prikupljena novčana sredstva bit će dostavljena invalidima Vukovara.

Akcije darivanja krvi u Dicmu i Sinju

U akciji darivanja krvi koja je održana u Dicmu prikupljeno je 37 doza krvi, od prijavljena 43 davatelja.  Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organizira još jednu akciju darivanja krvi i to sutra, 18. studenoga, od 9,00 do 13,00 sati u svojim prostorijama u Sinju. Akciji će uz ostale davatelje pristupiti i ovogodišnji maturanti.

Kino danas

U sinjskom kinu i večeras se prikazuje film “Slomljeni zagrljaji”. Početak je u 19,30 sati.