Ponedjeljak, 17.11.2008.

NATJEčAJ

Hrvatske ceste raspisale su natječaj za izbor izvođača radova na izgradnji i rekonstrukciji raskrižja G. Z. Kukuzovac i D1, tzv. treća traka.

IZGRADNJA MRTVAčNICE U GLAVICAMA

Danas su počeli pripremni radovi za početak izgradnje mrtvačnice, ogradnog zida dužine 280 metara i pristupne ceste 130 metara dužnih na groblju šatrinica u mjesnom odboru Glavice. Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 800 tisuća kuna, a planirani rok izgradnje je 120 dana.

CRNA KRONIKA

U sudaru dva osobna vozila, jutros u 6 sati i 10 minuta u Bisku, tri su osobe zadobile tjelesne ozljede, od kojih jedna teže i nije u životnoj opasnosti.

OBAVIJESTI

Danas u 17,00 sati u prostorijama Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca domovinskog rata u Sinju, održat će se konferencija za novinare. Tema konferencije su obilježavanje godišnjice pada Vukovara, te prijedlogu Udruge da se jednoj ulici u Sinju dodijeli ime Ulica Vukovarskih branitelja.

U Vukovaru će sutra biti i predstavnici ostalih jedinica lokalne samouprave, te udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Branitelji su na put krenuli jutros, a u Vukovaru će ostati dva dana.
Večeras u 17,00 sati u Hrvatskom domu u Vukovaru otvorit će se foto izložba "Sinjska alka".

Izaslanstvo VAD-a, na čelu s predsjednikom Stipom Jukićem te alkarima i alkarskim momcima, i ove će godine tradicionalno nazočiti na obljetnici pada Vukovara, koja se obilježava sutra. Na poziv gradonačelnice Vukovara Zdenke Buljan ove godine u Vukovar ide i delegacija Grada Sinja, gradonačelnik Ivan Nasić i članovi poglavarstva Dražen šabić i Damir Tomašević. Kako nas je informirao Nasić, s gradonačelnicom Vukovara razgovarat će se o budućoj suradnji ova dva grada.

DARIVANJE KRVI

Gradsko društvo crvenog križa Sinj ovoga tjedna organizira dvije akcije darivanja krvi. Sutra od 9,00 do 13,00 sati akcija će se održati u Dicmu, u zdravstvenoj ambulanti, a u srijedu u prostorijama Društva u Sinju. Organizatori pozivaju sve dragovoljne davatelje krvi i one koje žele to postati da dođu na akcije u što većem broju.

IZ UDRUGE UMIROVLJENIKA

Udruga umirovljenika Sinj za svoje članove organizira odlazak u Hrvatsko narodno kazališe Split, na predstavu "Splitski akvarel". Predstava je na repertoaru HNK u subotu, 22. studenog u 19 sati i 30 minuta. Zainteresirani se mogu javiti na broj 821 - 262.

RADOVI NA VODOVODNOJ MREZI

Zbog radova na vodovodnoj mreži sutra od 8,00 do 12,00 sati doći će do prekida u snabdijavanju vodom u sinjskim ulicama Vrlička (od Botice do Jakina Gumna), Jakino Gumno, Vladimira Nazora i Dinka šimunovića. Bez vode će biti i hotel Alkar. Iz Vodovoda i čistoće mole potrošače da se na vrijeme opskrbe potrebnim količinama vode.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras se prikazuje američko - njemačka komedija Tropska grmljavina. Početak je u 19 sati i 30 minuta.

VRIJEME

Djelomice je sunčano s umjerenom do jakom burom. U 13,00 sati u Sinju je bilo 11 stupnjeva.
Sutra će biti djelomice sunčano, poslijepodne uz većinom umjerenu naoblaku i hladnije nego danas. Puhat će umjerena, u noći i ujutro jaka bura. Jutarnja temperatura od 1 do 5 stupnjeva, a najviša dnevna od 2 do 7 Celzijevih stupnjeva.
Biometeorološke će prilike sutra biti razmjerno nepovoljne. Kod meteoropata se mogu javiti umor, razdražljivost, glavobolja i pad koncentracije. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane vremenskim utjecajem.