Subota, 17.11.2007.

\'Od HDZ-a boli glava\''Danas u Sinju puše bura, a bura je čist i zdrav vjetar nakon kojega dolazi vedrina. Ta bura će puhati i 25. studenoga i otpuhati jugo, odnosno HDZ', rekao je Milanović, dodajući da od juga i HDZ-a zaista boli glava.

Na predizbornom skupu SDP-a za 9. izbornu jedinicu, održanom u kinodvorani u Sinju, predstavljeni su kandidati s liste, a govorio je predsjednik stranke Zoran Milanović.

Ustvrdio je kako poilitčki protivnici podmeću SDP-u da je za legalizaciju droge i protiv katoličke vjere. "Neka podmeću, a mi šutimo i radimo. Sve što govore nije istina. Mi svoj program imamo i nudimo ga ljudima u ovoj zemlji, prihvaćamo kritike i sugestije, a HDZ svoj program skriva ako ga uopće ima", rekao je Milanović.
IZVOR: HINA/Net.hr
...

"MOJE SVJETLO ZA VUKOVAR"članovi i volonteri udruge UTIS danas će na Trgu Franje Tuđmana u Sinju u 18 sati zapaliti svijeće u sjećanje na dan pada Grada Vukovara. Novčana sredstva prikupljena prodajom kupona za svijeće, koja su prodavana u sinjskim osnovnim školama, bit će uručena u nedjelju najpotrebnijima grada Vukovara. Svijeće za prodaju udruzi UTIS donirala udruga Prijatelji iz Metkovića.

JAVNA IZLOžBA

Udruga Srma danas je organizirala javnu izložbu radova djece osnovnih škola Grada Sinja na temu «Dječja prava i nasilje nad djecom». Dječje literarni i likovni radovi te školski plakati mogli su se pogledati na sinjskoj pijaci danas do 12 sati. Uz dijeljenje edukativnih materijala, djeci su dijeljeni i baloni s napisanim dječjim pravima.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila na području Policijske postaje Sinj postavljeni su na Državnoj cesti broj 60 od Brnaza do Ugljana, dok će poslijepodne biti na D - 220 od Trilja do Gornje Tijarice i na D - 60 Brnaze - Ugljane, a u noći na D1, od Dicma do Sinja.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras se prikazuje američka romantična komedija «Nema rezervacije», u kojoj glavnu ulogu tumači Catherin Zeta Jones. Početak je u 19,30 sati.

SPORT

Danas se igra 5. kolo A1 košarkaške lige, u kojem se sinjski Alkar sastaje s Dubrovnikom. Utakmica se igra u 18,00 sati u Dubrovniku.
Susreti A 2 košarkaške lige igraju se u nedjelju.

Danas su odigrani susreti 15. kola 3. HNL jug. Junak je na svom stadionu s 2 : 0 pobijedio Gošk Adria Chem iz Kaštel Gomilice, a u Kaštel Sućurcu Hrvace su izgubile od Jadrana 0 : 1.
Nakon današnjih utakmica Junak je na prvom mjestu na tablici 3. HNL jug, a Hrvace su druge. Za tjedan dana u Hrvacama se igra derbi između Hrvaca i Junaka.


U završnici prvenstva Hrvatske u ragbiju za urast U 16, koja je igrana danas u Splitu, ragbijaši Sinja osvojili su prvo mjesto. U finalu su pobijedili splitsku Nadu 20 : 0.
Podsjećamo Ragbi klub Sinj u subotu je u Sinju osvojio titulu prvaka u kategoriji do 12 godina.

Danas se igraju susreti drugih liga za rukometaše i rukometašice.
Cetinka u 17,00 sati dočekuju Koteks Split 2, a u 18,00 sati u Sinju se sastaju Kamičak i Mandarinko iz Opuzena.

Rukometašice Sinja u sinjskoj dvorani u 16,00 sati igraju protiv Zadra, a Cetina gostuje u Solinu kod Vranjica.

Odbojkašice Sinja u dvorani osnovne škole Marka Marulića u 16,00 igrati će s liderom prvenstva druge odbojkaške lige ekipom Donat iz Zadra.