Četvrtak, 17.11.2005.

OBILJEžAVANJE TRAGEDIJE GRADA VUKOVARA

Tijekom jutra alkari i alkarski momci otputovali su za Vukovar na poziv gradonačelnika, kako bi sudjelovali u godišnjici obilježavanja tragedije Vukovara. Sutrašnji program "Sjećanje na žrtve Vukovara" mimohodom će uveličati između ostalih alkari i momci u odorama kao i članovi Uprave VAD-a.

Tijekom noći za Slavoniju su otputovali branitelji Cetinskog kraja, članovi obitelji kao i branitelji iz Dalmacije. Potvrđuju kako će uz Vukovar posjetiti đakovo, Osijel, Ilok i mjesta gdje su se vodile bitke za očuvanje i obranu Hrvatske države.

VIJESTI IZ GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Gradsko poglavarstvo odradilo je svoju 5. sjednicu. "Poduzeće za ceste" Split na javnom natječaju dobilo je posao na uređenju nerazvrstanih cesta u naseljima Brnaze, Glavice, Sinj, Lučane, Radošić i Obrovac Sinjski, potvrdjuje gradonačelnik Nikola Tomašević.

Uz najpovoljniju ponudu od 1 milijun 650 tisuća kuna s poduzećem će se najvjerojatnije potpisati ugovor sljedeći tjedan. Ako vremenske prilike dopuste posao bi mogao biti završen do sredine prosinca.

Elementarne nepogode u prošloj godini su, procjenjuje se, pričinile štetu od 5 milijuna kuna.Držva je dala 5% u odnosu na procjenjenu štetu. Tako će biti uplaćeno oko 233 tisuće kuna od čega je Gradu priznato 106 tisuća kao naknada za popravak cesta.

Poglavarstvo je odlučilo i ovaj novac staviti na rspolaganje fizičkim i pravnim osobama koji su oštećeni u prošlogodišnjoj elementarnoj nepogodi.

Gradonačelnik je potvrdio kako će grad Sinj i ove godine organizirati javni doček nove godine jer se u praksi pokazalo kao pozitivno rješenje za sve sugrađane, a priprema grada za dekoraciju i kićenje gradskih ulica je u tijeku.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Danas s početkom u 12 sati u Gradskoj vijećnici održat će se 5. sjednica Gradskog vijeća grada Sinja. Prije rasprave o 7 točaka dnevnog reda vijećnici sudjeluju u aktualnom satu. Izdavajamo Prijedlog zaključka o prihvaćanju izmjena i dopuna Društvenog ugovora o osnivanju Gospodarske zone Kukuzovac, potom prijedlog izmjene i dopune programa javnih potreba u športu .

Predsjednik vijeća Miše Varenina ističe kako će biti riječi o prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama statuta Grada Sinja, obzirom kako je nedavno promijenjen zakon o lokalnim područjima, gradovima i općinama te županijama. Koristeći izmjenu zakona Gradsko vijeće će u kratko vrijeme imenovati drugog dogradonačelnika.

U SINJU PALO 106 LITARA KIšE

U posljednjih 48 sati na cijelom području Hrvatske najviše kiše zabilježeno je u Sinju. Na metar četvorni palo je 106 litara kiše. Tijekom jutra nije bilo dojava o poplavljenim područjima, ceste su mokre i skliske te iz policije upozoravaju na povećani oprez u prometu.

KINO DANAS

U gradskom kinu večeras od 20 sati možete pogledati remek djelo američkog redatelja Jima Jarmuscha "Slomljeno cvijeće".Glavne uloge Jim Murry, Sharon Stone i Jassica Lange.

VRIJEME

Prati nas i dalje oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom. U nastavku dana meteorolozi najavlju i buru te pad temperature zraka. Trenutačno iznosi 10 stupnjeva Celzijevih.