Subota, 17.10.2020.

Svečano obilježeno 30. godina od osnivanja prve zračne postrojbe u Republici Hrvatskoj


Prigodnim programom u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca 2. bojne 4. brigade ZNG-a Sinj danas je obilježena 30. obljetnica osnivanja prve zračne postrojbe u Republici Hrvatskoj, Samostalnog zrakoplovnog voda.
Program svečanosti započeo je Svetom misom i molitvom u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske za sve branitelje poginule u Domovinskom ratu. Svečanu euharistiju predvodio je gvardijan fra Ante Čovo.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda


Pred nama je novi sportski vikend iz kojeg izdvajamo…

Alkar ovog vikenda ne igra, korona situacija odgodila je njegov gostujući meč protiv Gorice, ali dosta toga sportskoga je na rasporedu tako da će svatko zasigurno pronaći nešto za sebe.

Posebno ističemo prvu domaću utakmicu za odbojkašice Sinja u okviru Prve A lige. Njima u goste stiže ekipa Don Bosco, a raspoloženje pred dvoboj je na vrhuncu s obzirom na prošlotjednu pobjedu u Novoj Gradiški.

U subotu se igra i veliki ragbijaški derbi. Naime, Sinj će u trećem kolu gostovati kod Nade na Starom placu, a valja istaknuti da je dozvoljeno prisustvo gledatelja, dakako, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, kao između ostalog i na nogometnim stadionima.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nogometni vikend: Junak domaćin Opatiji, derbi Hrvaca i OSK-a


Nogometni vikend bit će u znaku novog drugoligaškog okršaja Junaka, ali i lokalnog trećeligaškog derbija…

Junak će na Gradskom stadionu biti domaćin Opatiji, prošlogodišnjem trećeligašu koji je kao i sinjska momčad kroz kvalifikacije dograbila viši rang natjecanja, ali koja bilježi izvrsne rezultate i jedno je od ugodnijih iznenađenja lige.

Junak je kroz ovih dva tjedna pauze osvježio momčad dolaskom novih igrača. Vratar Roko Runje pretrpio je lom jagodične kosti u posljednjem dvoboju, zbog čega je operiran i sada mu predstoji stanka od najmanje mjesec dana, zbog čega je na vrata doveden Hrvoje Ćubić. Novo ime je 20-godišnji Koreanac Seo Woo-Min, igrač koji je bio na probi u Hajduku te bočni igrač Duje Manenica koji ima drugoligaškog iskustva iz Rudeša i Hrvatskog dragovoljca.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR