Ponedjeljak, 17.10.2016.

Završena čudesna 72 sata u Sinju!


Volonterska 72 sata brzo su prošla!

Volontiranje mladih u Splitu i Sinju završilo je jučer misom u Splitu u župi sv. Andrije na Sućidru koju je predvodio pastoralni vikar don Nediljko Ante Ančić.

Vikar je istaknuo da su mladi ovim projektom pokazali evanđeoski radikalizam i djelotvornu ljubav. U prepunoj crkvi na Sućidru osjećala se radost i zahvalnost mladih volontera koji su se protekla tri dana spremno davali svim potrebnima naših gradova. Nakon mise uslijedio je zajednički ručak i fešta.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održana gljivarijada Cetinske krajine


Uspješno je održana prva gljivarijada Cetinske krajine na kojoj je sakupljeno je preko 60 vrsta gljiva.

Sudionicima vrijeme nije išlo na ruku, ali su ipak bili uporni i sve odradili kako treba. Organizatori se zahvaljuju svim članovima i dragim gostima koji su nazočili gljivarijadi, a posebna zahvala ide PD Svilaja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Glavicama obilježen Dan zahvalnosti za plodove zemljePrigodnom svečanošću u Crkvi sv. Ivana u Glavicama, uz molitvu, blagoslov, prigodni recital i igrokaz, obilježen je Dan zahvalnosti za plodove zemlje.

Zahvalimo Bogu i čovjeku!

Kao vjernici svake nedjelje okupljeni u Glavicama oko stola Gospodnjega, oko Euharistijskog kruha koji govori kako čovjek ne živi samo o kruhu, oko kaleža s vinom koje govori kako za žeđ nisu dostatni zemaljski interesi, nego ljubav, radost i zajedništvo, bitne sastavnice ovog nedjeljnog slavlja isprepletenog Božjim darovima i plodovima Zemlje.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR