Subota, 17.10.2015.

Obilježena 25. obljetnica osnivanja prve zračne postrojbe u RHPrigodnim i bogatim programom danas je obilježena 25. obljetnica osnivanja prve zračne postrojbe u Republici Hrvatskoj.
Svečanost je počela misom zadušnicom za poginule branitelje u Domovinskom ratu koju je u Crkvi Čudotovorne Gospe Sinjske služio sinjski žipnik fra Ante Bilokapić.
Nakon toga članovi obitelji poginulih branitelja, izaslanstva Ministarstva branitelja, Hrvatske kopnene vojske, Hrvatske ratne mornarice, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, županije Splitsko-dalmatinske, Grada Sinja, Aero klubovi Sinj i Split, Zajednice tehničke kulture Županije, Udruga prositeklih iz Domovinskog Rata položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika ‘Slomljeno krilo’ u zaseoku Šimci gdje su 26. siječnja 1990. godine poginula petorica pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Organizira se druga triljska biciklijada

U nedjelju, 18. listopada 2015. godine, u vremenskom periodu od 12 do 16 sati održat će se 2. Triljska biciklijada u organizaciji TZG Trilj, Grada Trilja, BK Timun.
Cilj ovog događaja je promoviranje biciklističkih i pješačkih staza triljskog kraja, ekologije, druženja u prirodi te upoznavanja okoline. Biciklijada se organizira u sklopu projekta MedPaths i nema natjecateljski karakter.
Biciklisti će se moći prijaviti za vožnju dvijema stazama do početka vožnje u 12 sati u nedjelju u Turističkom uredu TZ Grada Trilja ili putem Facebooka. Tako je u nedjelju predviđšeno okupljanje sudionika u Gradskom parku u 11 sati gdje će se podijeliti startni brojevi.
Prva trasa Trilj-Gardun-Vojnić-Kula Nutjak-Trilj dužine je 14,4 kilometara, a za one koji žele više, mogu se prijaviti i na dodatnu trasu, Trilj-Strmendolac-Čaporice-Trilj koja je duga 11,6 kilometara.
Za ljubitelje šetnje organizirano je pješačenje stazom ‘Izvori’ (Gaz-Grab-Velić-Ržišta-Jabuka-Gaz) ukupne dužine od 10 kilometara. Napomenimo kako je za pješake predviđeno okupljanje u 8 sati ispred restorana ‘Premijer’ na Gazu.
Biciklisti će prolaziti državnim cestama D60 i D220, te županijskim cestama 6148, 67083, 6149, te će se na tim cestama u vrijeme biciklijade održavati privremena regulacija prometa.
Organizatori ovim putem pozivaju sve vozače da u tom vremenu prilagode vožnju na gore navedenim cestama.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Klapska pisma u čast Sv. Luke

Bogatim kulturnim programom Općina Otok obilježava Dan općine i blagdan Sv. Luke. Nezaobilazni dio otočkih svečanosti je i klapa Sv. Luka, koja je sinoć u općinskoj dvorani zajedno sa svojim klapskim prijateljima oduševila 200-tinjak ljubitelja klapske pisme. Pod vodstvom maestra Stipe Botice Otočani su ovu predivnu klapsku večer otvorili su pjesmom ‘Moj Otok’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda

Pred nama je još jedan zanimljiv sportski vikend u kojem će najviše pažnje biti usmjereno prema nogometnom derbiju Cetinske krajine u kojem se sastaju Hrvace i Junak, kao i onom rukometnom u kojem je Kamičak domaćin Trilju…

Subota, 17. listopada
Nogomet
Treća HNL-jug, 10. kolo: 15,30 sati: OSK – BŠK Zmaj
Prva ŽNL, 7. kolo: 15,30 h: Vinjani – Glavice

Rukomet
Druga HRL-jug, 4. kolo: 16,00 h: Kamičak – Trilj PV

Nedjelja, 18. listopada
Nogomet
Treća HNL-jug, 10. kolo:  15,30 h: Hrvace – Junak

Druga ŽNL, 6. kolo: 15,30 h: Vis – Tekstilac

Mali nogomet
UMN Sinj, 4. kolo:
15:00 h: Experia Bar – MNK Dalmacija
16:00 h: Š.D. Branitelj – Gala
17:00 h: Taxi Maretić – MNK Hrvace
18:00 h: Auto Labinko& C MONT – Buljan Kamen
19:00 h: Azra 1986 – Brnaze

IZVOR: WWW.FERATA.HR