Subota, 17.10.2009.

Blagdan sv. Luke i Dan Općine Otok

U Općini Otok obilježava se sutrašnji blagdan svetoga Luke, zaštitnika mjesta i Župe, koji se slavi i kao Dan Općine. Jutarnja sveta misa bit će u 8,30 sati. Središnje misno slavlje s procesijom počet će u 10,30 sati, a predvodit će fa dr. fra Dimagoj Runje profesor na bogoslovnom fakultetu u Splitu. Nakon misnog slavlja molit će se za pokojne i položit će se vijenci na središnjem križu mjesnog groblja. Nakon toga upriličit će se blagoslov vozila.
Večernja sveta misa održat će se u staroj crkvi Svetoga Luke  u 17 sati. 

U okviru kulturno–zabavnog programa proslave Dana Općine pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra u Ovrlji obilježava 30-tu obljetnicu svog književnog stvaralaštva. U 20,00 sati na općinskom Trgu koncert će održati klapa Intrade.
Sutra, 18. listopada, će se na središnjem općinskom Trgu održati 4. večer folklora koja će početi u 17,30 sati.
U organizaciji Atletskog kluba Otok sutra, 18.listopada, će se održati tradicionalna atletska utrka. Start je u 14,00 sati na ŠC Gola Brda, gdje je ujedno i cilj rute koja ide do Batlana, te preko centra Otoka ponovno na športski centar. Pokrovitelji utrke su Općina Otok i Splitsko–dalmatinska županija.                 
Za vrijeme održavanja atletske utrke od 15,00 do 16,00 sati za promet će biti zatvorena cesta od Batlana do centra Otoka i od centra Otoka do ŠC Gola Brda, kao i na ostalim dijelovima atletske staze.

Na sutrašnji dan, 18. listopada 1658. godine rođen fra Pavao Vučković

Na sutrašnji dan, 18. listopada 1658. godine rođen je fra Pavao Vučković. Pod njegovim vodstvom 1687. g. narod iz Bosne i Hercegovine došao je u Sinj i donio sliku Gospe Sinjske, koju je 1716. godine, okrunio splitski nadbiskup Kupili. Fra Pavao Vučković je organizirao obranu Sinjana od Turka 1715. graditelj je sinjske crkve i samostana.

Misijska nedjelja

Sutra, 18. listopada, će se u svim crkvama Župe Gospe Sinjske proslaviti misijska nedjelja. Preko misnih slavlja molit će se za kršćane misionare diljem svijeta. Prikupljat će se i novčani prilozi za misije i misionare.

Izaslanstvo VAD-a otputovalo u Kotor

Izaslanstvo VAD-a otputovalo je u Kotor, u Crnu Goru, na svečanost proslave 1200-te godišnjice moći Svetog Tripuna, na poziv udruge Zaljev svetaca. Sinjski alkari i alkarski momci sudjelovali su i u procesiji noseći alkarski. Svečano misno slavlje i procesiju ulicama Kotora predvodio je izaslanik Pape Benedikta XVI.  kardinal Franc Rode.

Obavijest

Udruga „Studenti Cetinske krajine“ organizira tradicionalnu brucošijadu koja se održava do nedjelje u Zagrebu. Na brucušijadi će sudjelovati tridesetak sinjskih studenata iz Splita.

Sport

Zmaj i Hrvace u jučerašnjoj utakmici 10. kola 3. HNL odigrali su neriješeno 3:3

U 9. kolu 2. HNL Junak će u 15,30 na svom terenu ugostiti Vinogradara.

U 16 sati u 7. kolu 4. HNL–B igraju OSK i Kamen, a Glavice sutra gostuju kod Uranije.

Večeras se igra drugo kolo A 2 košarkaške lige. Sinjski Alkar igra u Drnišu protiv DOŠK-a u 19,00 sati. Sutra, 18. listopada, u istom natjecanju u 18,00 sati u Trilju igraju Cetina i Mislav iz Splita.

U prvoj rukometnoj Dukat ligi večeras u 18,00 sati u Trilju će se sastati Prušti Voštane i Slatina.

U drugoligaškom susretu u isto vrijeme u Sinju igrat će Kamičak i Split. Odgođen je susret Makarske i ŽRK Sinj koji se trebao igrati večeras.

Ženski odbojkaški klub Sinj pobijedio je ekipu Marine iz Kaštela 3:0. Utakmica se igrala danas poslijepodne u Sinju.