Petak, 17.10.2008.

DAN OPćINE OTOK I BLAGDAN SV. LUKE

Povodom Dana općine i blagdana Svetoga Luke, koji se slavi sutra, danas, 17. listopada, održava se svečana sjednica Općinskoga vijeća. Sjednica je počela u 12,00 sati, a prigodni govor o radu općinskog Poglavarstva i vijeća, u proteklih godinu dana održao je načelnik Branko Samardžić. Svečanoj sjednici nazoče državni tajnik Jozo sarać,župan Ante Sanader s suradnicima te ostale osobe iz društvenog života Dalmacije i Hrvatske.

Nakon svečane sjednice u Otoku bit će svečano otvoreni radovi na izgradnji prostorija osnovne glazbene škole, koja trenutno djeluje u zgradi Općinske uprave. Glazbena škola nadogradit će se na zgradu zdravstvene ambulante. U projekt su uključene i prostorije za općinsku biblioteku i čitaonicu. Ugovorena vrijednost radova je 2.000 000,00 kuna, a financirat će ih županija i Općina. Površina nadogradnje bit će 405 metara kvaratnih.

Uoči samog blagdana danas, 17. listopada, će u 16.40 moliti krunica, nakon toga priprava za ispovijed te misno slavlje i propovjed. U 19 sati predviđeno je klanjanje-Adoracija, a danas je također i u Udovičićima nastavak vjerskog programa obilježavanje blagdana koje počinje u 15 sati pripravom za ispovijed.

Na sam blagdan Sv.Luke sutra, 18. listopada, s početkom u 8 sati Sveta misa je koju predvodi voditelj duhovne obnove. U 10.30 sati središnje je misno slavlje i procesija koje predvodi mons. dr. Mile Bogović biskup Gospićko-senjski. Sutrašnja misna slavlja završavaju misom u 16 sati.

ODRžANA VEčER SPONRORA I PRIJATELJA ALKE

Sinoć je u zagrebačkom muzeju Mimara održana večer sponzora i prijatelja alke. Na svečanosti je predsjednik VAD-a dr.Stipe Jukić uručio zahvalnice svim institucijama, tvrtkama, udrugama i pojedincima koji su pomogli u organizaciji 293. Sinjske alke, a u ime svih zahvalio je predsjednik uprave HEP-a glavnog sponzora ovogodišnje alke Ivan Mravak.

Na svečanosti su između ostalih bili izaslanik predsjednika republike Slobodan Vučković, izaslanik ministra kulture državni tajnik Jasen Mesić, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić s suradnicima, veleposlanik Hrvatske u Iraku Jerko Vukas te ostale osobe iz javnog života Hrvatske. U glazbenom dijelu nastupili su klapa Sinj i Dražen žanko.

DAN OPćINE OTOK

Povodom dana općine i blagdana Svetoga Luke u Otoku danas, 17. listopada, će koncertom Miroslava škore početi kulturno-zabavni program. Koncert će se održati na glavnom općinskom trgu dr. Franje Tuđmana s početkom u 20,00 sati. U okviru istog programa sutra, 18. listopada, će se od 17 sati održati «Večer folklora» u organizaciji KUD "Kamešnica" Otok, te u nedjelju s početkom u 19.30 sati večer dalmatinskih klapa.

U sportskom dijelu programa obilježavanja Dana općine Otok u nedjelju, 19. listopada, će se s početkom u 14 sati na šRC Gola brda održati tradicionalna 13. atletska priredba "Sv. Luka Otok 2008.".

OBAVIJEST

Sutra, 18. listopada, s početkom u 17.30 sati, u prostorijama samostana Gospe Lurdske u Zagrebu održat će se godišnji susret sa studentima iz Cetinske krajine. Svetu misu za 200-tinjak naših studenata predvodit će sinjski župnik fra Nikica Ajdučić. Poslije mise nastavit će se veselo druženje i večera za sve nazočne.

OBAVIJEST

Djelatnici «Likomed veterine» jučer su započeli stambenu deratizaciju na području Općine Dicmo, koja će se obavljati nekoliko dana. Građani se mole da za vrijeme provođenja akcije nastoje biti kod svojih kuća. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 701-400.

SPORT

U natjecanju A1 košarkaške lige košarkaši Alkara gostuju sutra, 18. listopada, u Slavonskom Brodu gdje s početkom u 19 sati sati igraju protiv ekipe Svjetlost brod.

Ovog vikenda kreće i A2 košarkaška liga. U prvom kolu triljska Cetina igra u svojoj dvorani u nedjelju, 19. listopada, u 18 sati protiv Mislava iz Splita.

Sutra, 18. listopada, se igraju susreti 10. kola 2. Hrvatske nogometne lige. Sinjski Junak s početkom u 15.30 sati igra u Zagrebu protiv Lokomotive, a u Sinju u isto vrijeme sastaju se Trogir i Pomorac.

U natjecanju 3.HNL jug nogometaši Hrvaca sutra, 18. listopada, od 17.30 sati na svom travnjaku dočekuju Zmaja iz Makarske.

Jučer je odigran prvi susret 10.kola 4. HNL jug u Otoku su se sastali Osk i Uranija.Susret je završen rezultatom 2-0 za Otočane. Svoj susret Glavice igraju sutra, 18. listopada, protiv Vinjana u gostima s početkom u 15.30 sati.

Subota, 18. listopada, je u znaku rukometnih događanja. Na rasporedu je 5.kolo drugoligaških natjecanja. Vodeći Kamičak u svojoj dvorani dočekuje Opuzen. Početak susreta je u 19 sati. U istom natjecanju od 18 sati Cetinka je domaćin šibeniku. Rukometašice Sinja sutra gostuju u Kninu, a Cetina od 16 sati dočekuje ekipu Trogir 2.

U susretu drugog kola odbojkaške 1 B lige odbojkašice Sinja sutra, 18. listopada, u 18.30 sati igraju u Splitu protiv ekipe Brda.