Srijeda, 17.10.2007.

OPćINSKI SUD U ZAGREBU PRESUDIO U KORIST IVANA ZORICE

Bivši alajčauš Ivan Zorica danas je sazvao konferenciju za novinare u Viteškom alkarskom društvu kako bi informirao javnost o presudi Općinskog suda u Zagrebu koji je donio prvostupanjsku presudu u njegovu korist u sporu protiv tjednika Nacional. U presudi se iznosi da je NCL MEDIA GRUPA d.o.o. iz Zagreba dužna isplatiti Zorici 50 tisuća kuna, uz sve kamate od ožujka 2006. godine. Podsjetimo, tjednik Nacional je u broju od 14. ožujka 2006. godine donio tekst u kojem se bivši alajčauš sinjske Alke Ivan Zorica ističe kao dugogodišnji suradnik KOS-a. U ovoj se presudi sve tvrdnje i natpisi odbacuju, te se nakladničkoj kući nalaže isplata navedenog iznosa za nanesene duševne boli i za sve ono što je nanijelo ogromnu štetu ugledu i časti Ivana Zorice.

NOVI ANTENSKI SUSTAV HIT RADIJA

Tehnička služba Hit radija danas mijenja antenski sustav na postojećem odašiljaču na šušnjevači čime će se signal na 104.9 megaherca dvostruko pojačati. Paralelno s ovim počinje i ugradnja novog odašiljača Hit radija na predjelu Križice čime će čujnost na frekvenciji 92.2 proširiti na područje Dicma, Dugopolja i Splita te na dijelove Trilja u kojima je čujnost radija bila slabija. Uskoro se očekuje i postavljanje novog odašiljača u Ježeviću kojim bi se povećala čujnost radija u Vrlici i Kijevu tako da će Hit radio u potpunosti signalom pokrivati Cetinski kaj. Zbog današnjih radova na sustavima moguće su i povremene smetnje u programu pa molimo slušatelje za razumijevanje.

BLAGDAN SV. LUKE, DAN OPćINE OTOK

U povodu obilježavanja blagdana Svetoga Luke u otoku će danas u 12 sati početi svečana sjednica Općinskog poglavarstva na kojoj će se dodijeliti nagrade općine.

Za blagdan svoga zaštitnika, svetoga Luke, koji se slavi sutra vjernici Otoka pripremali su se trodnevnom duhovnom obnovom koja završava današnjom svetom misom u 17 sati. Prije svete mise vjernici će se moći i ispovjediti.

U četvrtak, na blagdan Sv. Luke u 8 sati služit će se jutarnja sveta misa za domaćice. Glavno misno slavlje s procesijom počet će u 10 sati i 30 minuta. Misu će predvoditi i propovijedati monsinjor Ilija Janjić biskup Kotorski. Nakon svete mise bit će molitva za pokojnike kod centralnog križa.

U sklopu dana Sv. Luke i dana općine Otok, danas će se u Općinskoj dvorani, s početkom u 19,00 sati održati večer klapa. Domaćin je Klapa Sv. Luke, a njihovi gosti bit će klape Sinj, Trilj, Dicmo, klapa Prijatelji iz Brnaza, Ventula iz Splita, te Lišnjak iz Srinjina.

"SUSRET MEDICINSKOG OSOBLJA"

Franjevački samostan čudotvorne Gospe Sinjske organizira susret medicinskog osoblja iz Sinja i Cetinske krajine. Susret će početi u subotu 20. listopada uvodnim predavanjem u 9 sati u dvorani Gospe Sinjske koje će održati fra Ante Vučković profesor KBF-a i poznati voditelj seminara, nakon toga slijedi uvodno izlaganje o ispovjedi i mogućnost za ispovijed dok će se u 12 sati i 30 minuta služiti sveta misa. Franjevci su se odlučili za organiziranje skupa kako bi odali zahvalnost medicinskog osoblja za njihov predani rad u službi čovjeka.

OBAVIJEST

«Likomed-veterina» i danas na području općine Otok obavlja stambenu deratizacija, polaganjem kutija sa razasutim mamcima na bazi koagulanata 1 i 2 generacije, čije je antidot vitamin K1. Stanovnici koji ne budu kući u vrijeme deratizacije ili ako im se iz bilo kojeg drugog razloga ne obavi deratizacija mogu se javiti na broj 701-400 kako bi im naknadno izvršila. Deratizacija se provodi danas do 14 sati.

OBAVIJEST

Udruga «Srma» već treću godinu zaredom organizira radionicu slikanja za odrasle. Radionica će se provoditi od studenog ove godine do kraja svibnja 2008.Polaznici će jednom tjedno učiti osnove crtanja, slikanja i kompozicije. Ove godine glavna je tema «Tajna čovjekovih temperamenata». Broj polaznika je ogrančen. Više informacija možete doznati na broju telefona 661-661. Radionica počinje sa radom 7. studenoga.

OBAVIJEST

''Udruga Srma treću godinu za redom organizira radionicu slikanja za odrasle. Radionica će se provoditi od studenog ove godine do kraja svibnja 2008.g. Polaznici će jednom tjedno tijekom učiti osnove crtanja, slikanja i kompozicije. Ove godine glavna tema je ''Tajna čovjekovih temperamenata''. Broj polaznika je ograničen.
Informacije na telefon 661-661, a obavezne predbilježbe uz najavu u Uredu udruge Srma, na adresi Brnaška 44, III kat, do popunjenja grupe. Radionica počinje s radom 7.11.2007. godine.