Utorak, 17.10.2006.

CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE POčINJE POčETKOM MJESECA STUDENOG

Cijepljenje protiv gripe u našoj županiji počet će početkom mjeseca studenoga -izvijestila nas je voditeljica Zavoda za javno zdravstvo splitsko-dalmatinske županije ispostave Sinj dr Jasna Ninčević. I ove godine županija će dobiti 60.000 doza cjepiva, dok će potrebe za sinjsku ispostavu definirati liječnici. Kao i prethodne godine besplatno će se cijepiti kronični bolesnici, djeca čiji je viši faktor rizika oboljenja od gripe, zdravstveni djelatnici te starije osobe.

žUPANIJA SUFINANCIRA PREMIJE OSIGURANJA U POLJOPRIVREDI

Splitsko -dalmatinska županija objavila je natječaj za sufinanciranje premije osiguranja u poljoprivredi za 2006. godinu, s obzirom da se iz državnog proračuna više neće isplaćivati naknada za štetu od elementarne nepogode.

županija će sufinancirati poljoprivrednike u visini od 25 %. Zainteresirani poljoprivrednici s područja grada koji imaju zaključenu policu osiguranja u poljoprivredi, mogu se javiti u grad Sinj Odjel za prostorno planiranje, gospodarenje i razvoj, a rok za prijavu je zaključno do 1. studenoga.

PROSLAVA BLAGDANA SV. LUKE U OTOKU

U crkvi Svetoga Luke u Otoku posljednji dan je trodnevnica prigodom blagdana Svetoga Luke, evanđelista i mučenika, zaštitnika župe Otok. Od 16,00 sati je ispovijed, a u 17,00 krunica. Svetu misu, koja će početi u 17,30 predvodit će i propovijedati prof. fra Ivica Udovičić, ravnatelj sjemeništa u Sinju.

Centralno misno slavlje će biti na blagdan Svetoga Luke u srijedu. Svečanu svetu misu s procesijom, koja će početi u 10,30 sati, predvodit će i propovijedati prof. fra Ante Akrap.

"ZAšTITA RIJEKE CETINE I NJEZINIH PRITOKA"

Udruga izviđača Vitezovi iz Sinja u suradnji s poduzećem "Cetina" u sklopu svojih aktivnosti i realizacije projekta «Zaštita rijeke Cetina i njenih pritoka» odradili su u petak akciju na vodocrpilištu Kosinac. Uz pomoć desetak starijih brđana uredili su dotrajali drveni most u dužini od pet metara, lokalizirali krizne točke deponiranja smeća te odredili mjesta gdje bi trebalo postaviti ekološke natpise.

PREDSTAVA"DROGA" ZIJAHA SOKOLOVIćA U SINJU

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi Put za učenike prvih i drugih razreda osnovnih škola danas organizira uprizorenje predstave «Droga» autora i redatelja Zijaha Sokolovića. Predstava ima potporu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te na vrlo inovativan i zanimljiv način približava djeci tematiku zlouporabe opojnih droga i bolesti ovisnosti.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U OTOKU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Otok u četvrtak organiziraju akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u prostorijama zdravstvene ambulante u Otoku u vremenu od 9,00 do 13,00 sati.

KRONIKA 92

PP SINJ, 16.10.2006.g. izvršena je kriminalistička obrada nad malodobnikom i dvadesetogodišnjakom te je utvrđeno kako su 13/14.10.2006.g., u Trilju, razbili staklo na kiosku Slobodne Dalmacije, odakle su otuđili više komada raznih romana i CD-a. 14/15.10.2006.g. u Trilju, razbili su staklo na drugom kiosku Slobodne Dalmacije te otuđili slatkiše. Od navedenih je većina otuđenih stvari oduzeta, a nadležnom ODO slijedi posebno izvješće.

IZVOR: PU-SD