Ponedjeljak, 17.10.2005.

DAN OPćINE OTOK

Zadovoljstvo i poštovanje prilikom mise povodom 25 godina rada i djelovanja časnih sestara Milosrdnica u župi Otok istaknuo je župnik Fra Ivan Dotur.
No ipak je iskazao i zabrinutost smanjenja broja sesatra u odnosu na proteklih 20-tak godina kada ih je župa brojila i do 180 .

župnik Dotur poziva vjernike na sutrašnji blagdan Svetog Luke, procesiju i misno slavlje koje će predvoditi Dubrovački biskup želimir Puljić.

Monsinjor Puljić je iskazao zadovoljstvo što će baš on predvoditi vjersko slavlje, a dolazi iz nadbiskupije u kojoj već dugi niz godina djeluju i rade časne sestre podrijetlom iz Otočkog kraja.

Obilježavanje općine Otok kulminiralo je sinošnjim nastupom Dražena Zečića i Vinka Coce. Nekoliko tisuća ljudi na središnjem trgu dr. Franje Tudjmana uživalo je u poznatim pjesmama glazbenih zvijezda koji su na svojstven način zaokružili svjetovno bilježavanje Općine Otok.

SMOTRA NARODNIH GLAZBALA I NOšNJI CETINSKOG KRAJA

Smotra narodnih glazbala i folklora održana u subotu na Gazu u restoranu Premijer okupila je znatiželjnike i ljubitelje narodnih i tradicijskih napjeva.

Nastupili su KUD Krenica iz Gale, Udruga Radobilja -Katuni Kreševi kao i Triljski i Cetinski pjevači mješovitih napjeva.

Na smotri su pokazani stari običaji oblačenja narodnih nošnji, pjevanja, napjeva gange i rere, sviranja dipli, a domaćini

SPORT

Ragbi klub Sinj proteklog je vikenda gostovao na medjunarodnom ragbi turniru u Zenici. Naš klub predstavljala su dva kadetska uzrasta od 14 i 16 godina.

Oba uzrasta ostvarila odličan rezultat osvojivši oba prva mjesta.
Ragbijaši do 14 godina u finalu su pobjedili vršnjake iz ragbi kluba Nada Split, a stariji uzrast ekipu Pobednik iz Srbije i Crne Gore.

VRIJEME

Osvanulo je sunčano i prohladno. U 7 sati u našem gradu bilo je 5 stupnjeva Celzijevih. U nastavku dana će zatopliti do 14.