Subota, 17.09.2022.

‘Sinjač’ Ivandić pripremio enigmatski poklon jednoj ‘sinjačici’


Mate Ivandić, sve aktivniji i uspješniji natjecatelj ‘Sinjanja’ Hit radija, odlučio je posvetiti svoj novi enigmatski uradak upravo ovoj popularnoj emisiji.
Lijevi dio mreže sastoji se od nizova po šest pomiješanih slova. Pravilno ih razmjestivši desno, zajedno s upisanim početnim slovom od svakog niza moguće je složiti sedmoslovnu riječ. Nakon što otkrijete sve tražene riječi, prepišite slova iz plavih polja u žuta polja s desne strane koja su ujedno čitano odozgo prema dolje i konačno rješenje, ime i prezime poznate ‘sinjačice’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Fra Mirko Marić ponovno izabran za predsjednika ogranka MH u Sinju


U dvorani Muzeja Sinjske alke danas je održana Izborna skupština Ogranka Matice hrvatske Sinj, na kojoj je za predsjednika Ogranka jednoglasno izabran dosadašnji predsjednik fra Mirko Marić, koji tu dužnost obnaša još od svibnja 2004. godine. Isto tako na skupštini je ponovno za dopredsjednika izabran Marko Duvnjak. Isto tako jednoglasno su izabrani ostali članovi Upravnog odbora, Nadzornog odbora i uredničkog vijeća Cetinskih vrila.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Srmine kreativne radionice za djecu i žene


Udruga Srma iz Sinja i ove godine organizira besplatne kreativne radionice za djecu od 6 do 14 godina i žene.
Radionice za djecu, pod nazivom Kultura za djecu Sinja i okolice, održavat će se svake srijede od 16,30 do 17,45 sati u prostorijama udruge Srma, Brnaška 44 (Galerija Galiotović), a počinju u srijedu, 21. rujna. Za djecu su pripremljene radionice slikanja, rada u glini, izrade igračaka, šivanja, tkanja, vezenja, eko-radionice i kreativna svaštara.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR