Utorak, 17.09.2013.

Nacionalni mariološko-marijanski simpozij u SinjuKatolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski mariološki institut i Svetište Gospe Sinjske organiziraju nacionalni mariološko-marijanski simpozij ‘U susret jubileju 300. obljetnice obrane Sinja (1715.-2015.), Prouke o Svetištu Gospe Sinjske i mariološka promišljanja nakon 2. vatikanskog sabora.’ Simpozij će se održati u Sinju od 19. do 22. rujna. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Smotra hrvatskog školskog filma u Sinju

U Sinju će od 18. do 20. rujna biti održana prva Smotra hrvatskoga školskoga filma, na kojoj će sudjelovati 45 osnovnih i srednjih škola iz cijele zemlje.
Organizator Smotre, čije je otvorenje najavljeno za sutra u 16 sati, je Agencija za odgoj i obrazovanje, a održava se pod pokroviteljstvom Grada Sinja. Prosudbeno povjerenstvo koje je odabralo filmove za Smotru radilo je u sastavu: Krešimir Mikić, filmolog; Miran Miošić, akademski montažer; Neven Hitrec, akademski redatelj i Stipan Istvan Filakovity, akademski redatelj. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Besplatne tematske radionice

 Udruga Srma poziva zainteresirane predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave, udruga, ustanova i institucija na edukativne radionice za korištenje sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

Radionice će se održati 10. i 11. listopada od 9 do 17 sati u Hotelu Park u Splitu. Broj sudionika je ograničen, a krajnji rok prijave je 4.10.2013. Detaljan poziv s cjelokupnim programom radionica i prijavnice dostupne su na web stranici Udruge Srma.

Besplatne tematske radionice edukativnog karaktera sudionicima će omogućiti bolji uvid u Europski socijalni model, te ih osnažiti za pristup Europskom socijalnom fondu i Europskim socijalnim mrežama.

Radionice su dio partnerskog projekta ESM2 kojeg koordinira CERANEO iz Zagreba u suradnji s četiri lokalne partnerske organizacije – Gradska radionica Pula, ALD Sisak, HILS Osijek i SRMA Sinj. Projekt financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.