Subota, 17.09.2011.

Otkriven spomenik u DabruU naselju Dabar u općini Hrvace jučer je otkriven spomenik poginulom branitelju Boži Pranjiću, pripadniku 2. bojne 4. gbr ZNG-a.
Bože Pranjić, hrvatski branitelj iz Tomislavgrada poginio je u obrani Domovine u Dabru 17. rujna 1991. godine. Postavljanje spomenika palom suborcu organizirala je Udruga veterana 4. gbr, a otkrili su ga članovi obitelji poginulog branitelja. Nakon otkrivanja spomenika, vijence su položili članovi obitelji, predstavnici udruga veterana 4. gbr i 2. bojne 4. gbr te predstavnici Općine Hrvace. Nazočnima su se prigodnim riječima obratili načelnik Hrvaca Dinko Bošnjak i predsjednik Udruge veterana 4. gbr Božo Zadro. Blagoslov spomen-obilježja obavio je don Jozo Gojsalić, župnik župe Bitelić.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Galopski memorijal “dr.Franjo Tuđman”SINJ – U organizaciji galopskog kluba “Mustang” iz Glavica, a pod pokroviteljstvom vlade Republike Hrvatske, županije Splitsko – dalmatinske i Grada Sinja  danas će se na Sinjskom Hipodromu održati 6. galopski memorijal “dr.Franjo Tuđman”.
Početak natjecanja je u 15 sati. Održati će se četiri galopske utrke od kojih je ona glavna trofej memorijala u čast prvog Hrvatskog predsjednika dr.Tuđmana. Na memorijalu se očekuje veliki broj ljubitelja konja i galopskih utrka.Bit će to pravi konjički spektakl, jer je ova utrka jedina koja će se ove godine održati u Gradu Sinju i Dalmaciji.
Kako smo neslužbeno saznali u Sinj bi trebao stići sin prvog Hrvatskog predsjednika prof. Miroslav Tuđman koji će uručiti glavni pokal memorijala.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Otkriven spomenik u MaljkovuUdruga Specijalne jedinice policije BATT Split, u suradnji sa Policijskom upravom Splitsko-dalmatinskom jučer je obilježila 20. obljetnicu bitke za Maljkovo. Tim povodom u Maljkovu je upriličeno otkrivanje spomenika kojeg je ova udruga podigla u čast poginulih specijalaca po kojima je postrojba dobila ime - Zorana Bočine, Kažimira Abramovića, Ivana Tomaša i Jakova Topića. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U sinjskom gradskom kinu ovog vikenda igraju dva filma. U 18 sati i 15 minuta prikazivat će se animirani film, sinkroniziran na hrvatski jeruik 'Kung fu panda 2'. U 20 sati na repertoaru je američki triler 'Hanna'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Pred nama je bogat športski vikend, iz kojeg izdvajamo:
Subota 17.09.2011
Rukomet:
1. HRL za rukometašice, 2. kolo, 19,00h ŽRK Sinj - Arena Pula

Nogomet:
2. HNL, 5. kolo, 16,30h Mosor – Junak
4. HNL jug – skupina 'B', 3. kolo, 16,30 OSK - Urania
1. ŽNL, 16,30h Tekstilac - Hvar, 16,30h Vrlika - Poljičanin

Galopsko natjecanje
Sinjski hipodrom, 15,00h, '6.galopski memorijal dr. Franje Tuđmana'
IZVOR: WWW.FERATA.HR

...