Petak, 17.09.2010.

Dana općine Hrvace i blagdan Gospe od sedam žalosti

U okviru pripreme za proslavu Dana općine Hrvace i blagdana Gospe od sedam žalosti, kod spomenika poginulim hrvatskim policajcima položeni su vijenci i zapaljene svijeća. Od 12,00 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća.

U 17,00 sati počinje krunica. Poslije krunice upriličit će se sveta misa, koju predvodi fra Ante Kekez, župnik župe Sv. Ante na Poljudu. Nakon mise održat će se koncert duhovne glazbe.

"Pomozimo djeci u snalaženju u prometu“

Akcija „Pomozimo djeci u snalaženju u prometu“, Auto škole i Centra za obrazovanje Semafor Sinj danas, 17. rujna, se održava za prvaše OŠ Marka Marulića. Akcija se nastavlja u ponedjeljak u 09,00 sati u Vrlici za 14 polaznika, te od 11,00 sati u Hrvacama, Potravlju i Biteliću gdje će sudjelovati 23 prvašića.

"Noć muzeja" u Trilju

Muzej triljskog kraja danas, 17. rujna, organizira "Noć muzeja" u okviru proslave Dana sv. Mihovila. Program počinje u 19,00 sati predavanjem prof. dr. sc. Mirjane Sanader, na temu Gardun- antički Tilurium. U 21,00 sat je projekcija igranog filma “Noć u muzeju”. Od 21,00 – 23,00 sata biti će stručno vodstvo po stalnom muzejskom postavu.

"Prodana nevista“

Danas, 17. rujna, s početkom u 20,15 sati u gradskom kinu Kulturno umjetnička udruga „Mosor“ iz Gata, povodom 54-godišnjice osnutka Sinjskog pučkog kazališta, izvest će predstavu u 5 činova „Prodana nevista“. Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti na blagajni kina.

Sport

Danas, 17. rujna, će se prigodnim programom u Alkarskim dvorima u 17,15 sati svečano otvoriti 18. svjetsko prvenstvo u lovu na pastrve na brzim vodama. Natjecanje će trajati do nedjelje na rijeci Rudi. Organizatori su Sportsko ribolovno društvo Sinj i nacionalni ribolovni savez. 

Jučer je odigrana pripremna utakmica između RK Kamičak i RK Trilj Pršut Voštane. Kamičak je pobijedio 29:26. Ovom pobjedom i pobjedom na turniru koji je prošlog vikenda održan u Trilju, rukometaši Kamička najavljuju dobru formu i početak nove sezone, u kojoj im je cilj 1. mjesto te ulazak u prvoligaško društvo.

Stanje na cestama

Jučer je dovršen očevidom požara koji je izbio u Sinju, u mjestu Koljane na kamenoj prizemnici dana 15.09.2010. godine. Obavljenim očevidom osnovano se sumnja kako je uzrok požara samozapaljenje sijena. Počinjena je veća materijalna šteta.
IZVOR: HAK