Četvrtak, 17.09.2009.

Vijesti iz Trilja

Triljski pogon SMS-a, u kojem je radilo 95 radnika, jučer je zaključao vrata. Tvrka je zatvorena zbog poteškoća u poslovanju i nemogućnosti vraćanja 65 milijuna kuna kredita koji joj je 2007. godine dala koprivnička Podravka. Direktor i vlasnik SMS-a Srđan Mladinić nije obacio mogućnost stečaja tvornice, ali ni nastavka proizvodnje. Kazao je kako Podravka ima zadužnice kojima kao vjerovnik može prezeti brand SMS-a ukoliko tvrtka sama ne uspije pronaći rješenje.

Konferencija za novinare sinjskog HDZ-a

Sinjski HDZ na današnjoj konferenciji za novinare prozvao je gradsku vlast za slab i neučinkovit rad. Najviše kritika su uputili zbog najava rebalansa Proračuna, zatvaranja Gradskog bazena te otvaranja privatnog dječjeg vrtića. Više u Dnevniku Hit radija.

Gradonačelnik Trilja Ivan šipić primio rukometaša Antu Vukasa

Gradonačelnik Trilja Ivan šipić primio je rukometaša Antu Vukasa, hrvatskog kadetskog reprezentativca koji je ovo ljeto s reprezentacijom osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu za kadete u Tunisu. Vukas je prvi triljski sportaš koji je osvojio zlato na nekom svjetskom prvenstvu.

Izložba prof. Josipa Botteria Dinija

U Muzeju Tilurij u Trilju danas će se svečano otvoriti izložba prof. Josipa Botteria Dinija. Na izložbi će biti prikazano više od 30 umjetnikovih djela, a bit će otvorena do 25. rujna.

Blagdan Gospe od sedam žalostiProslava blagdana Gospe od sedam žalosti, zaštitnice župe u Hrvacama će početi danas, 17. rujna, trodnevnicom. U 17,00 sati bit će krunica, a nakon nje sveta misa koju će predvoditi i propovijediti prof. fra Blaž Toplak. Svetu misu za bolesnike u petak će predvoditi fra Ante Kekez, koji će nakon mise predstaviti svoju knjigu "Iz tame u svjetlo". Posljednjeg dana trodnevnice, u subotu, svetu misu će predvoditi i propovijedati prof. dr. don Drago šimundža.
Svetkovina Gospe žalosne je u nedjelju. U 8,00 sati će biti misa za domaćice, a središnja proslava počet će u 10,00 sati procesijom s likom Gospe od sedam žalosti. Svetu misu, koja će početi u 10,30 predvodit će prof. dr. don Drago šimundža. Preko mise će biti i podjela sakramenta potvrde za 41 krizmanika.

UNH "Torcida " Cetinski kraj i Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organiziraju akciju darivanja krvi u Sinju

UNH "Torcida" Cetinski kraj i Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organiziraju akciju darivanja krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split. Akcija će se održati u subotu, 19. rujna, od 9,00 do 13,00 sati, u prostorijama Crvenog križa u Sinju. Organizatori pozivaju sve zdrave osobe, od 18,00 do 65 godina života da u što većem broju pristupe akciji. Ovo je prvi put da UNH "Torcida" Cetinskog kraja organizira akciju darivanja krvi, koja će, nadaju se prijeći u tradiciju, kazao nam je tajnik Udruge Denis Roguljić.