Srijeda, 17.09.2008.

Ladiniji povukli otkaze u Dalmatinci, 110 radnika ostaje do daljnjeg

Program zbrinjavanja viška radnika Dalmatinke nove, što ga je prije desetak dana izradila uprava te tvrtke, a po kojemu je poimenice 110 od ukupno 320 radnika proglašeno tehnološkim viškom, ništavan je i stavlja se izvan snage. Predsjednik uprave Dalmatinke nove Gianfranco Ladini, koji je potpisao obavijesti dostavljene radnicima na kućnu adresu, o stavljanju izrađenog programa i popisa viška zaposlenih izvan snage ovoga četvrtka treba izvijestiti sve zaposlene pisanom obavijesti na oglasnoj ploči tvornice.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA
...

Nastup udruge "Pokrenimo Tijaricu" na 6. Eko-etno sajmuOd 16.-21. rujna 2008. godine u sklopu Zagrebačkog velesajma održava se 6. Eko-etno sajam, državni sajam tradicije, proizvoda i usluga ruralnih područja. Cetinsku krajinu na spomenutom sajmu ali i cijelu Splitsko-dalmatinsku županiju predstavljat će udruga "Pokrenimo Tijaricu" kroz folklornu sekciju udruge(KUD "Tijara") te kroz gastronomsku ponudu našeg kraja i Sinjske mažoretkinje. Predstavljanje našeg kraja i županije održat će se u petak, 19. rujna. 2008. godine u 1. paviljonu na Zagrebačkom velesajmu s početkom u 14 sati. U kulturno umjetničkom dijelu programa KUD "Tijara" predstavit će se starim napjevima i plesovima našeg kraja, a u gastronomskom dijelu programa Tijaričani će na kominu koji je trenutno postavljen na zagrebačkom Velesajmu pripremati stara jela našeg kraja: puru, uštipke, raštiku, kruv ispod peke, soparnik i sl. Mažoretkinje će se predstaviti svojim koreografijama. Osim Tijaričana i mažoretkinja naš kraj će predstavljati i nekoliko proizvođača hrane i pića proizvedenih po eko standardima.

Ovo je inače drugi nastup udruge "Pokrenimo Tijaricu" koja je također predstavljala našu županiju na Eko-etno sajmu 2006. godine kada je naša županija osvojila srebrnu medalju Eko-etno Hrvatska.

SAVJETOVANJE O ZBRINJAVANJU TEHNOLOšKOG VIšKA RADNIKA "DALMATINKE NOVE"

U županijskoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Splitu danas, 17. rujan, s početkom u 10 sati počelo je savjetovanje u pogledu zbrinjavanja tehnološkog viška radnika Dalmatinke Nove. Pored stručnih službi županijske ispostave zavoda za zapošljavanje na savjetovanju u ime radnika Dalmatinke nazoče odvjetnik Zoran Vujanović, pravna savjetnica Samostalnog sindikata Jagoda Dindić te sindikalni čelnici Nezavisnog i Samostalnog sindikata u tvornici Iva Radonja i Neven Poljak.

VIJESTI IZ TRILJA

Dramska udruga Most danas, 17. rujna, će u Gradskom kinu u Trilju, u okviru blagdanske proslave Sv. Mihovila i Dana Grada Trilja s početkom u 20,00 sati izvesti predstavu "Večernja škola 4".

Nakon predstave u atriju kina otvorit će se izložba slika triljske autorice Nade Lapić. Izložba će se moći pogledati do 23. rujna.

U okviru programa proslave blagdana Sv. Mihovila i Dana Grada trilja od 20. do 28. rujna održavat će se devetnica, koje će svakog dana s početkom u 18 sati predvoditi i pripovjedati don Tomislav čubelić i Dr.fra Luka Tomašević.

BLAGDAN GOSPE OD žALOSTI

I danas se nastavlja program pučkih misija u župi Hrvace u okviru proslava Dana općine i blagdana Gospe od žalosti.
Od 17.30 sati danas će biti pučka pobožnost, zatim sveta misa za pokojne svećenike/župnike u župi Hrvace, a u 19 sati predavanje o svetom Franju Asiškom.

OBAVIJEST

Još su ostala dva dana za mogućnost prijave za stručno osposobljavanje za zanimanje dizaličar, brodomonter, zavarivač i brodocjevar, koje se provodi preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Svi zainteresirani informacije i prijave mogu provesti kod savjedodavca u ispostavama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

"IZABERI PRAVI PUT"

Udruga za prevenciju Novi put danas i sutra provodi akciju podjele brošure "Izaberi pravi put" tiskane u vlastitoj nakladi. Brošura je namijenjena učenicima prvih razreda srednjih škola i gimnazija s područja Grada Sinja, a cilj joj informirati o radu udruge i educirati o štetnosti svih vrsta droga. Podijelit će se više od 500 primjeraka.

VIJESTI IZ OTOKA

Na području općine Otok u tijeku je završavanja asfaltiranja nerazvrstanih cesta. Nakon što se radovi završe na području Gale prelazi se na područje živinića i Gornjeg Otoka. Inače tijekom ovih radova asfaltirat će se ukupno 20 tisuća metara četvornih.

OBAVIJEST

U organizaciji planinarskog društva "Jelinak" iz Trilja u nedjelju, 21. rujna, održat će se prvi susret planinara Splitsko-dalmatinske županije "Kamešnica 2008". Početak uspona je u 8,00 sati iz sela Voštane. Ručak će biti na žlabini u 14,00 sati, a prije njega služit će se sveta misa. Pozvaju se svi planinari i ljubitelji prirode da budu sudionici susreta planinara.

OBAVIJEST

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnice grada Sinja organizira odlazak u marijansko svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu. Polazak je 20. rujna, autobusom u ranim jutarnjim satima s naplatnih kućica u Dugopolju, a broj putnika je ograničen. Prijevoz do svetišta i topli obrok su besplatni. Zainteresirani se mogu prijaviti osobno tajniku udruge žarku Deliću Maćiju.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras je američki akcijsko-kriminalistički film Batman "Vitez tame". Početak prikazivanja je u 20,00 sati.

SPORT

Danas, 17. rujna, nastavlja se prvenstvo 4. Hrvatske nogometne lige Jug. OSK na svom terenu dočekuje vodeće na tablici Vinjane, a Glavice gostuju u Kominu kod posljednje plasiranog Gusara. Obje utakmice počinju u 16,30 sati.

U isto vrijeme danas će se u Stobreču igrati odgođeni susret 1. kola županijske nogometne lige između vranjičkog Omladinca i sinjskog Tekstilca.

Danas, 17. rujna, na igralištu Tekstilca od 17 sati igra se prvenstvena utakmica županijskog natjecanja veterana Tekstilac-Dugopolje.

U tijeku su posljednje pripreme za veliku Međunarodnu galopsku priredbu koja će se održati u subotu, 20. rujna, na sinjskom Hipodromu s početkom u 15 sati. Na ovoj galopskoj priredbi bit će pet utrka u organizaciji Konjičko-galopskog kluba Alkar, športske zajednice Sinja i Hrvatskog galopskog saveza.

KRONIKA 92

PP SINJ, 12/13.09.2008.g., u Sinju, malodobnik je otuđio OV-o marke BMW, u vlasništvu četrdesetčetverogodišnjaka, nakon čega je vozilom izazvao lakšu prometnu nesreću. Potom je vozio vratio. Protiv malodobnika podnesena je KP iz čl.221./Oduzimanje tuđe pokretne stvari/ KZ-a.
IZVOR: PU SD