Ponedjeljak, 17.09.2007.

JOš NEMA ODLUKE O STEčAJU DALMATINKE

Oko 50-tak radnika tvornice Dalmatinka Nova jutros je prisustvovalo drugom predročištu na Trgovačkom sudu u Splitu o otvaranju stečajnog postupka. Naime, sudac Ivan Basić kroz ove postupke trebao bi utvrditi činjenično stanje u Dalmatinci te odlučiti o otvaranju stečaja.

REVIJA MAžORETKINJA U TRILJU

Revijom mažoretkinja u Trilju su počeli tradicionalni Mihovilski dani. U ovogodišnjem programu osim crkvenih događanja uoči i na sam blagdan svetog Mihovila zaštitnika župe poglavarstvo Trilja svojim sugrađanima pripremilo je veliki broj zanimljivih kulturno-zabavnih i športskih manifestacija.

VIJESTI IZ TRILJA

Gradsko poglavarstvo Trilja u suradnji sa osnovnom glazbenom školom «Jakova Gotovca» iz Sinja donijelo je odluku osnivanju područnog odjeljenja osnovne glazbene škole u Trilju. Kako nam je potvrdila Jagoda Aglić ravnateljica glazbene škole već petu godinu zaredom nekolicina učenika sa Triljskog područja redovi dolazi u tu školu pa je postojala potreba za osnivanjem područnog odjeljenja. Audicija ili provjera glazbenih predispozcija održat će se u srijedu 19. rujna u prostorijama Gradske vijećnice od 10 sati. Na audiciju se mogu javiti učenici od 1 do 4 razeda.

OBAVIJEST

Udruga Srma od danas prikuplja odjeću i obuću za potrebe štićenika zavoda fra Ante Sekelez iz Vrlike. Mogu se donijeti odjevni predmeti za zimu poželjno Džemperi, trenirke, jakne, donje rublje, čarape, ručnici i cipele ravnih potplata. Prikupljanje se vrši do 5. listopada u ulici Put kina na broju 5 i to ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom u jutarnjem terminu od 10 do 12 te utorkom i četvrtkom od 17 do 19 sati.

KINO DANAS

U Gradskom kinu večeras u 20 sati igra film Oceanovih 13 sa Bradom Pittom u glavnoj ulozi.

SPORT

Jučer su na sinjskom Hipodromu održane tradicionalne Međunarodne galopske trke u organizaciji Konjičko galopskog kluba Alkar Sinj. Glavnu trku na 2400 metara osvojilo je grlo Astala Luće iz galopskog kluba Vreba Hrvace. Najbrže grlo na 1900 metara bilo je grlo Valdarez iz galopskog kluba Galop Zagreb. U trci konja hrvatskog uzgoja pobijedila je Mimona iz galopskog kluba Mustang Glavice. Sofora iz GK Zagreb bila je najbrža u trci na 1400 metara, a u trci na 1200 metara za dvogodce slavilo je grlo Lucian GK Blaškan Ringo.

U odigranim susretima 4. kola 3. HNL jug, Junak je u Sinju bio bolji od Omiša i pobjedio 3-1, dok su nogometaši Hrvaca poraženi na gostovanju kod Dugopolja 3-0.

Otočki Osk je u susretu 3. kola 4. HNL pobjedio ekipu Uranije iz Baške vode 2-0, a Glavice su na svom terenu poražene od Orkana 1-0

Tekstilac je u susretu županijske lige poražen u Mravincima od Sloge 5-0.

Ragbijaši Sinja su u Rijeci pobjedili domaću ekipu Vilun-Rijeka 54-14 u derbiju druge lige.