Srijeda, 17.08.2011.

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, zaključio Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK, s tvrtkom MILS MLJEKARA SINJ d.o.o.

Dana 17. kolovoza 2011.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan,  s tvrtkom MILS MLJEKARA SINJ d.o.o.  zaključio je Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području Gospodarske zone Kukuzovac, Sinj.

Zaključivanjem kupoprodajnog ugovora Grad Sinj je  imenovanoj tvrtci prodao nekretninu označenu kao čestica zemljišta 177/219 k.o. Turjaci ukupne površine 11.982 m2, radi izgradnje proizvodno-poslovne građevine, mljekare za preradu i proizvodnju mliječnih proizvoda.

U skorom razdoblju očekuje se ishođenje potvrde glavnog projekta i početak građevinskih radova, a realizacijom predmetne investicije zaposliti će se više od 50 zaposlenika.

Riječ je o jednom od najznačajnijih ulaganja u Gospodarsku zonu Kukuzovac, koje osim direktnog ulaganja od 7 milijuna eura, posredno omogućava revitalizaciju stočarstva i poljoprivrede na području Cetinske krajine.

Otok: U subotu 2. utrka lađa

OTOK – U organizaciji Športsko ribolovne udruge “Didovina” iz Otoka, a pod  pokroviteljstvom Općine Otok i županije Splitsko – dalmatinske u subotu će se u Otoku na lokaciji “Kevina lađa” održati 2. utrka autohtonih lađa “Otok 2011″. Početak ove sportsko – turističke manifestacije je u 15,30 sati kad je predviđen start utrke od mosta na Kerepu. Nakon prve utrke, točno pola lađara otpada te se drugi dio koji je bolje plasiran bori za ovogodišnju titulu.

U svakoj se lađi nalaze po dva člana, te obojica veslaju.Osim utrke lađa biti će organizirano potezanje konopa te skakanje s  vrbe u rijeku Cetinu. Organizator je priredio prigodne poklone za one najbolje, a biti će tu obilje jela i pića za sve one koji posjete ovaj zanimljiv događaj.

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Danas u Otoku gostuje “Hajduk 2″

OTOK – nakon završenog 20. memorijala “Luka Erceg i Ivan Kamber” trener  četveroligaša OSK-a iz Otoka Nenad Vučković  ima jasniju sliku stanja svoje momčadi koja se priprema  za prvu prvenstvenu utakmicu 3. rujna na svom terenu protiv Mračaja. U dvije utakmice turnira Dugopolje ( 3:0 ) i Hrvace ( 3:1 ), ali i prijateljska sa Dinarom ( 3:1 ). otočani su primili devet pogodaka a postigli tek dva, što znači da bi trebalo doći do hitnih korekcija na pojedinim pozicijama.Novopridošli  juniori  Junaka Ante Ruščić i Marin Blažević bio mogli biti od velike koristi otočanima.Ručšič se odlično snalazi na lijevom boku, dok je Blažević na poziciji stopera  u obje utakmice turnira bio najbolji pojedinac u svojim redovima.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM
...

Prohodnost cesta


Na većini cesta promet je srednje gust do pojačan.

Tijekom dana, sa porastom gustoče prometa moguće su poteškoće duž jadranske obale na prilazima turističkih središta, u smjeru graničnih prijelaza, posebice u Istri, te u trajektnim lukama i pristaništima.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zatvoreni su:
- na čvoru Nova Gradiška izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda,
- na čvoru Slavonski Brod-zapad izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba.
IZVOR: HAK
...

Počeo turnir u Dicmu

Na športskom centru kod OŠ 'Ante Starčevića' u Dicmu sinoć je počeo tradicionalni malonogometni turnir 'Ante Tonći Brkić', koji se organizira u čast i spomen poginulim braniteljima iz Domovinskog rata s područja općine Dicmo.
Na turniru sudjeluju 32 ekipe iz cijele Dalmacije. Sinoć su odigrani prvi susreti, a postignuti su sljedeći rezultati:
Š.D. Bisko – Torcida Bilice 5:2
Spartak Dicmo – CB Midnight Trilj 1:1 (4:3 penali)
C.B. Patriot – Maligani 3:1

Turnir se nastavlja večeras, a sastaju se:
20:30h Jukić Dam – Buffet Cibor
21:30h Garaža Pujanke – MNK Cista Velika
22:30h Diskont Toni – C.B. Most Trilj

Organizatori turnira su Općina Dicmo i Udruga malog nogometa Dicmo.

IZVOR: WWW.FERATA.HR