Utorak, 17.08.2010.

Grad Trilj i ove će godine sufinancirati kupnju vode za potrošače na području Trilja koja nemaju riješenu vodoopskrbu

Grad Trilj i ove će godine sufinancirati kupnju vode za potrošače na području Trilja koja nemaju riješenu vodoopskrbu.Riječ je o naseljima Velić, Vrpolje, Rože, Voštane, Nova Sela i dio Budimira. Prema riječima triljskog gradonačelnika Ivana Šipića grad će plaćati dvije tećine, a korisnik jednu sveukupne cijene vode.

Kino danas

U sinjskom kinu večeras u 20,30 sati prikazuje se akcijski, znanstveno fantastični triler “Predatori”. U glavnoj ulozi Adrien Brody.

Autoprijevoz Sinj primjenjuje nove, povoljnije cijene putničkih karata na relaciji Sinj – Split

Autoprijevoz Sinj primjenjuje nove, povoljnije cijene putničkih karata na relaciji Sinj – Split. Na 18 linija od 5,00 do 7,00 sati cijena karte snižena je s 20 na 15 kuna, a za 32 poslijepodnevne linije s 25 na 20 kuna.
Povoljniji su i blokovi od 50 karata, cijena  je s 1125 kuna snižena na 750, a na učeničke i studentske pokaze dodatno je uračunato sniženje od 5 kuna za jedan smjer.

Dan Općine Hrvace

Hrvace se pripremaju za proslavu Dana Općine. Tim povodom načelnik Dinko Bošnjak uputio je poziv za dostavu prijedloga za javna priznanja Općine, za proglašenje počasnog građanina, nagradu za životno djelo i osobnu nagradu i kolektivnu nagradu općine Hrvace. Prijedlozi se podnose u općinskim prostorijama do 20. kolovoza.

Obavijest

U organizaciji Udruga SUK i SKUP u okviru  Dana Alke i Velike Gospe danas, 17. kolovoza, započinje projekcija dokumentarnih filmova. Kroz četiri dana bit će prikazano 5  dokumentarnih filmova. Projekcije će se održavati u vojarni Ivaniša Nelipića.
Kroz 4 dana biti će prikazano 5 dokumentaraca, prva dva su  „Zaljev“ i „Čovjek na žici“. Film ‘Zaljev’ je u proteklih godinu dana jedan od najnagrađivanijih filmova. Osim prestižnog Oscara, odnio je više od 50 nagrada na važnim svjetskim festivalima, među ostalima na prestižnom festivalu nezavisnog filma u Sundanceu i  na kanadskom Hot Docsu. Zanimljivo je da se podjednako sviđa publici, žiriju i kritičarima. ...

"Ribarska noć"

U organizaciji Pučkog kazališta Sinj, Turističke zajednice i Grada Sinja u petak, 20. kolovoza, će se na peškariji održati "Ribarska noć". Početak druženja je najavljen za 20 sati.

Akcija darivanja krvi u Sinju

U organizaciji sinjskog Crvenog križa  i sinjskog DDK u petak, 20. kolovoza, će se održati  akcija darivanja  krvi. Riječ je o redovitoj ljetnoj akciji koja će se održati od 9 do 13 sati u prostorijama Crvenog križa. Apeliraju na sve zdrave osobe od 18 do 65 godina da se odazovu akciji, prvenstveno zbog manjih zaliha krvi na splitskoj transfuziologiji.

Sport

Ragbi klub Sinj obavijestio je  kadete i mlađe juniore o početku treninga. Od danas  započinju  redovni treninzi utorkom i četvrtkom u 18.00 sati za kadete i mlađe juniore. Treninzi za starije  juniore i seniori nastavljaju se u redovitom  terminu  ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom u 19,00 sati.

Večeras u 21,00 sat trener rukometaša Kamička Ivo Vukasović obavit će prozivku igrača za novu drugoligašku sezonu. Igrači za ovaj put ne moraju nositi sportsku opremu, a termini treninga bit će naznačeni na prozivci.


Danas se nastavlja Turnir na male branke Sinj 2010. godine:
18,15   Markulin bus – C.b. Puls
19,00   Instalacije Maretić Dicmo – Zabavni park Dado
19,45   Fast food Servantes - Maligani
20,30   Mali Mexico – Brnaška dica
21,15   Brnaze – Azra 1986
22,00   Best – Rafina djeca

Kronika

Jučer,16.08.2010. g., oko 11,30 sati, u Glavicama, međusobne prijetnje uputili su 75-godišnjak i 62-godišnjak, kojom prilikom prvi udara drugog skalpelom u glavu. Temeljem naloga obavljena je pretraga obiteljske kuće u kojoj živi 75-godišnjak koji je dragovoljno predao plinski pištolj marke "voltran mini 8", call 8mm i 23kom pripadajućeg streljiva. Osumnjičeni 75-godišnjak danas će se privesti IS ŽS, dok 62-godišnjaku slijedi podnošenje Posebnog izviješća ODO.

Jučer, 16.08.2010. g., dovršeno je kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom. Osnovano se sumnja da je dana 14.08.2010.g. oko 21,30 sati, u Brnazama, tjelesno napao drugog maloljetnika i nanio mu tešku tjelesnu ozljedu.  Slijedi podnošenje kaznene prijave ODO za mladež.
IZVOR: PU SD