Ponedjeljak, 17.08.2009.

PRIOPćENJE ZA JAVNOST MIROSLAVA BARAćA

Nakon sjednice gradskog vijeća Grada Sinja i dalje se nastavlja polemika unutar sinjskog HSS-a. Na javni istup predsjednika HSS-a Sinj željka Sesardića kako je glasovao protiv stava stranke, prozvani vijećnik Miroslav Barać uputio je priopćenje za javnost u kojem između ostalog ističe da to nije točno, te da će kao vijećnik u Gradskom vijeću uvijek podržavati sve one dobre prijedloge koji su usmjereni za razvoj grada, a posebno kada su u pitanju mladi. Na kraju priopćenje kojeg u cjelosti donosimo u našem dnevniku Barać naglašava kako je svoju vjećničku naknadu u iznosu od tsuću kuna dao za stipendiranje jednog vukovarskog studenta.

U SINJU 3266 NEZAPOSLENIH OSOBA

U lipnju je u Cetinskom kraju zabilježen pad nezaposlenosti. Evidentirano je 3 tisuće 266 nezaposlenih, što je u odnosu na svibanj za 114 osoba manje.U sinjskoj ispostavi je 2 tisuće 449 a u triljskoj 767 nezaposlenih.

OBAVIJEST

Iz općine Hrvace još jednom obavještavaju da se prijedlozi za općinske nagrade zaprimaju do 20.kolovoza 2009.Prijedlozi s pismenim obrazloženjima dostavljaju se radnim danom u općinskoj zgradi do 14 sati.

SPORT

Trener RK Kamičak Ivo Vukasović zakazao je prozivku seniora, večeras u 21,00 sat u sporstkoj dvorani. Na ovu prozivku igrači ne trebaju donijeti opremu.

Pobjednik 14. turnira na male branke je ekipa Best Ozzy Blaškan koja je u završnici pobijedila Gras Turjaci 3-2. Treće mjesto je osvojila ekipa A je to pobjedom nad ekipom Veterani Brnaza 4-2. Najbolji igrač je Stipe Pavić iz Best Ozzy Blaškan, a Fair plav trofej pripao je ekipi Stara koštela Brnaze.

Jučer su igrane pripremne nogometne utakmice: Junak-Primorac Biograd 1-1, OSK-Tekstilac 1-1, Glavice-Uranija 4-3.

Sutra u sinjskoj dvorani počinje međunarodni turnir u košarci za kadete rođeni 94 i mlađe. Na turniru koji počinje u 18 sati nastupaju četiri ekipe: Olimpija iz Ljubljane,Itri iz Italije,škola košarke Dražen Petrović iz šibenika i domaći Alkar. Turnir traje tri dana igra se po sistemu svatko sa svakim, a završnica je predviđena za četvrtak na večer.

KRONIKA 92

Jučer, oko 10,00 sati, u Turjačkom polju, lakše tjelesne ozljede zadobio je pedesetdvogodišnji lovac. Ozlijeđen je od strane za sada nepoznatog lovca. Ozljede su nanesene sačmom po glavi i rukama te je nakon liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u KB "Split". Službenici PP Sinj provode daljnje kriminalističke izvide. u cilju otkrivanja identiteta lovca kao i okolnosti pod kojima je pedesetdvogodišnjak ozlijeđen.
IZVOR: PU SD