Petak, 17.08.2007.

ODRžANA 60. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJA

Ukupno 16 točaka dnevnog reda bilo je na današnjoj 60. sjednici Gradskog poglavarstva Grada Sinja.

Usvojen je Prijedlog Zaključka oo raspisivanju javnog poziva za kupnju 7 stanova za socijalno ugrožene obitelji.

Usvojen je Prijedlog Zaključka o raspisivanju za javnog nadmetanja za ustupanje radova rekonstrukcije nerazvrstane ceste na predjelu Toplica u Donjim Glavicama.

...

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Danas će se održati 60. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja na kojoj će se razmatrati 16 točaka, osim prijedloga zaključka o odobravanju pomoći zaposlenicima Dalmatinke nove po rješenju Vlade, raspravljat će se i o Prijedlogu Zaključka o raspisivanju javnoga poziva za prikupljanje pismenih ponuda radi kupnje stanova za socijalno ugrožene obitelji, prijedlozima ugovora o dodijeli koncesija za obavljanje nekoliko djelatnosti na području Grada, a poglavarstvu će biti doznačena informacija o fontani Petrovac.

Između ostalog razmatrati će se i zahtjev sinjske HVIDRA-e u kojem traže suglasnost za postavljanjem spomenika počasnom građaninu grada Sinja i ratnom ministru obrane Gojku šušku koji bi se trebao postaviti na Trgu Gojka šuška.

OBAVIJEST

Policijska postaja Sinj u suradnji sa lovačkom udrugom «Tovarnica» iz Tijarice organizira pretres terena na Kamešnici u potrazi za nestalim Tonćem Lukačom. Pozivaju se svi članovi udruge kao i ostali dragovoljci da se jave na zborno mjesto u gornje Voštane u nedjelju 19. kolovoza u 5 sati i 30 minuta. Preporučuje se svima da sobom ponesu dovoljno zaliha vode, prikladnu obuću i odjeću te mobilne aparate. Ovaj organizirani pretres potrajati će do 12 sati.

OBAVIJEST

Djelatnici «Likomed veterine» u noći s petka na subotu, između 2 i 5 sati, na području Grada Trilja i Općine Otok obavljat će larvicidnu dezinsekciju komaraca ULV metodom s vozila.
Mole se mještani da u vrijeme obavljanja dezinsekcije zatvore prozore, a posebno se upozoravaju građani koji imaju problema s dišnim putovima i s alergijom. Upozoravaju se i pčelari da uklone pojilice te da nakon dezinsekcije ne puštaju pčele vani.
Sve informacije mogu se dobiti na tel. Likomed veterine 701 -. 400.

DANAS POčINJE 52. VUčKOVIćA ALKA

Danas u naselju Vučkovići počinje 52. dječja Alka, natjecanjem za Baru koja počinje u 17 sati. U isto vrijeme sutra će biti i ćoja, a u nedjelju dječja Alka će biti u 16 sati.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2007."

Danas će u Crkvi čudotvorne Gospe Sinjske koncert klasične glazbe održati Božo župić i njegovi gosti. Početak koncerta je u 21,00 sat.

Na košarkaškom igralištu danas će i sinjski amaterski rock sastavi održati koncert u 21 sat

U Galeriji Galiotović postavljena je izložba fotografija
«Alka foto art», fotografa Maria Periše. Izložba se može pogledati od 09,00 do 12,00 i od 17,00 do 22,00 sata.

U muzeju Cetinskoga kraja u Sinju do kraja kolovoza može se pogledati izložba radova u staklu Antona Vrlića.

KINO DANAS

U sinjskom kinu do nedjelje prikazivat će se američki akcijski avanturistički triler Umri muški 4., sa Bruceom Willisom u glavnoj ulozi.

SPORT


Od 18.do 22.kolovoza na Gradskom stadionu održat će po treći put za redom Open fun futboll school. Nositelj ovog projekta priznatog od strane same UEFA-e je športska zajednica Grada Sinja. Početak je u subotu u 9 sati.

U organizaciji Odbojkaškog kluba Sinj, na košarkaškom igralištu sutra će se održat zanimljiv odbojkaški turnir za odbojkašice. U 17 sati sastat će se Split 2 i Marina Kaštela, a u 18 sati igraju Sinj i Makarska, nakon toga susret za treće mjesto i finalni susret.

Subota će biti u znaku galopskog športa. Svi naši galopski klubovi spremni su za zanimljivu galopsku priredbu koja će se održati u ravnim Kotarima u mjestu Polača. Početak je u 14 sati.

Na zajedničkim priprema u Trilju se sa rukometašicama Cetine nalazi druga ekipa zagrebačke Lokomotive. Sve treninge vodi profesor Zvonarek, a ovo je nastavak suradnje ova dva kluba sukladno ugovoru koji su potpisali 1.srpnja