Srijeda, 17.08.2005.

BLAGDAN SV. ROKA U UDOVIčIćIMA

Blagdan svetog Roka zaštitnika mjesta Udovičići u općini Otok svečano je obilježen koncelebriranim misnim slavljem i procesijom koje je predvodio dr. fra šimun Bilokapić profesor moralne teologije na Bogoslovnom fakultetu u Splitu.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

U petak 19. kolovoza Klub dragovoljnih darivatelja krvi i Gradsko društvo Crvenog križa Sinja organiziraju akciju darivanja krvi u restoranu Vreba. Zbog nestašice krvi u kliničkoj bolnici u Splitu pozivaju se svi zdravi građani od 18 do 65 godina da se odazovu ovoj humanoj akciji.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE"

Iz Sinjskog kulturnog ljeta izdvajamo izložbu Marije Domjanović i akademskog slikara Mirka Stojića u galeriji Galiotović.

U alkarskim dvorima od 21 sat u četvrtak će se održati odgođeni koncert Klape Sinj i njihovih gostiju.

U crkvi čudotvorne gospe Sinjske u četvrtak od 20 sati je koncert ozbiljne glazbe u kojem će nastupiti na glasoviru Maja Zec i flauti Lana ćosić.


Sportski dio kulturnog ljeta upotpunjuje Alkarski padobranski kup, rukometni turnir u čast palim braniteljima i međunarodni ragbi turnir.

Sinjsko kulturno ljeto i program Dana Alke i Velike Gospe završava tradicionalnom Dječjom Vučkovića Alkom te svetom misom i posvetom djece Gospi Sinjskoj.

Ceremonijal zatvaranja "Dana Alke i Velike Gospe 2005" spuštanjem zastave sinjskog Kulturnog ljeta održat će se u nedjelju 21. kolovoza na trgu Kralja Tomislava u 20 sati.

SPORT

Na igralištu NK Glavice u 9 sati otvorena je zabavna škola nogometa, za sve koji su igrali ili će tek početi igrati nogomet, koju će u sljedeća 4 dana pohađati oko 190 djece. Sudjeluje ukupno 192 djece od 8 do 12 godina iz Cetinskog kraja, od čega 70 djevojčica. Sva djeca su dobili kape, majice, olovke i bočice sa znakom UEFA-e. U radu sa djecom angažirano je 22 trenera.

Sportski događaj dana je prijateljska utakmica nogometnih reprezentacija Hrvatske i Brazila koja se igra večeras od 21,15 minuta na Poljudu. Utakmicu će izravno prenositi HRT na drugom programu

VRIJEME

Prevladava oblačno i kišovito vrijeme. Temperatura zraka izmjerena u 8 sati iznosila je 12 stupnjeva Celzijevih.