Srijeda, 17.07.2019.

U Sinju obilježen Dan zajedništva, ponosa i sreće

 
Kao i diljem cijele Hrvatske, u Sinju je sinoć obilježen prvi Dan zajedništva, ponosa i sreće, kojim je proslavljena obljetnica veličanstvenog dočeka svjetskih nogometnih doprvaka iz Rusije.

Ovu inicijativu pokrenuli su uz izbornika Zlatka Dalića, Organizatori bez granica, Grad Vukovar i tamošnja Turistička zajednica. Sinjska fešta održana je na Trgu Kralja Tomislava, na popularnoj Pijaci. Glazbenoj večeri prethodio je mimohod članova Udruge PKD Gaj Laberije koji su okupljenima dočarali nogometni susret iz davnih vremena Delmata i Rimljana. Ovim i ostalim aktivnostima udruga stalno podsjeća na Stellu dječaka s loptom, Gaja Laberija, arheološkim dokazom da je upravo Cetinska krajina svjetska kolijevka nogometa.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

3. Alkafest: Sinjani uživali u predstavi ‘Udavače’

 
U okviru 3. Međunarodnog kazališnog Alkafesta, pred brojnom publikom u sinjskom gradskom kinu sinoć je izvedena predstava Putujuće scene Stuttgart ‘Udavače’.


Glavne junakinje ove predstave su majka i njene tri kćeri – jedna kojoj je brak životni cilj, druga je udovica i još uvijek tuguje za mužem, dok se treća ne želi vezati jer je njoj najljepše samoj. No majka ima rješenja za sve životne situacije…
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR