Petak, 17.07.2015.

Komemorativni skup za gradonačelnika Ivicu GlavanaU prepunoj dvorani sinjskog kina više stotina Sinjana, Cetinjana i prijatelja pristiglih iz svih krajeva Hrvatske oprostilo se od gradonačelnika Sinja Ivice Glavana. Svi su se okupili kako bi obitelji koja je nazočila komemoraciji, djeci Lari, Lani i Ivanu-Pavlu, supruzi Marini, majci Rosi, braći Goranu s obitelji i Denisu, obitelji Zlodre i rodbini izrazili sućut velikom čovjeku, prijatelju, Gradonačelniku.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počele prove na Alkarskom trkalištu

Nakon priprema u Sinjskom polju i okolnim mjestima, jučer poslijepodne prove alkara nastavljene su na Alkarskom trkalištu. Prije prova, alkari su se okupili na Hipodromu, gdje je vojvoda Ante Vučić obavio prozivku kandidata za jubilarna 300. alkarska nadmetanja te obznanio svoju odluku kako će s provama na trkalištu nastaviti svi oni koji su se od sredine svibnja pripremali u Sinjskom polju, a njih je 31. Uz kandidate za alkarska nadmetanja prozivci su nazočili tajnik potpredsjednik Viteškog alkarskog društva Dinko Bošnjak, tajnik Ivan Nasić, članovi Časnog suda Andrija Filipović Grčić, Ivan Zorica i Boško Vladović, arambaša Ivo Vukasović, predsjednik NO VAD-a Jerko Ivandić, direktor Alkarske ergele Stipe Šimundža, domaćin VAD-a Davor Benja i predstavnici medija. Prigodno su se alkarima obratili i zaželjeli im dobre i zdrave prove potpredsjednik VAD-a Dinko Bošnjak i predsjednik Časnog suda Andrija Filipović Grčić. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dovršena kriminalistička istraživanja

Policijski službenici Policijske postaje Sinj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom.
Sumnjiči se da je 15. srpnja, u večernjim satima na sinjskom području u sukobu nanio tešku tjelesnu ozljedu 50-godišnjaku, fraktura nosne kosti. Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Škola u prirodi uz Perućko jezeroUdruga nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sinja uz suorganizatore braniteljske udruge Veterani 126. Brigade i Udruge dragovoljaca i veterana DR SDŽ podružnice Sinj organizirali su Školu u prirodi za članove svojih udruga i njihovu djecu u trajanju od četiri dana, od ponedjeljka do četvrtka ovog tjedna.

Uz potporu Ministarstva branitelja RH oko šezdeset sudionika tako su ovaj tjedan na poligonu BZ Patriot o vojno-izviđačkim vještinama učili i radili na terenskoj nastavi uz Perućko jezero. Uz plivanje i veslanje, mnogo tečajeva vještina boravka u prirodi posljednjeg dana druženja aktivisti Udruge branitelja liječenih od PTSP-a SDŽ odradili su športski turnir. Najmlađi su uz starije članove spomenutih udruga odmjerili snage u streljaštvu, veslanju, potezanju konopa i balotama. Najuspješnijima su pripale prigodne majice i naravno medalje i pehari.

Turnir je posvećen rano preminulom sinjskom gradonačelniku prof. Ivici Glavanu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR