Nedjelja, 17.07.2011.

KLAPE GOSPI SINJSKOJ 2011.

Festival marijansko-duhovne klapske pjesme

Organizacijski odbor za proslavu 300. obljetnice čudesne obrane Sinja, kojoj je pokroviteljstvo preuzeo Sabor Republike Hrvatske, uz niz projekata tijekom sedmogodišnje priprave za proslavu obljetnice (2015.), pokrenuo je i održavanje Festivala marijansko-duhovne klapske pjesme pod nazivom "Klape Gospi Sinjskoj".

Ove godine Festival će se održati u srijedu 3. kolovoza s početkom u 21 sat, u dvorištu Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske. U natjecateljskom dijelu nastupit će 14 klapa: Filip Dević - Dalmatinke, Šufit, Praska, Štorija, Vokalisti Salone, Mareta, Prvi komin Snježanin, Klapa Sveti Juraj-HRM, Kamen, Petrada, Filip Dević (m), Kastav, Morbin, Split. Kao gost večeri nastupit će klape Cetinske krajine.

Snimku Festivala prenosi Hrvatska radiotelevizija na dan Velike Gospe, a radio postaje izravno i u reprizi u domovini i u inozemstvu (satelit). Albumi s oba dosadašnja Festivala u izdanju Croatia Recordsa nominirani su za nagradu Porin 2010. i 2011. u kategoriji najboljeg albuma duhovne glazbe. Sav prihod od ulaznica i prodaje CD-a namijenjen je humanitarnom Fondu Gospe Sinjske iz kojeg se pomažu studenti slabijeg materijalnog stanja.

Ulaznice će se uskoro moći nabaviti na prodajnim mjestima:
• Porta (Knjižara i Suvenirnica) Samostana u Sinju
• Porta Samostana Gospe od zdravlja u Splitu
• Knjižara Školske knjige, Sinj
• Knjižara AXEL, Sinj
• RK Robot, Split

IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE

Počeli 'Dani Milana Begovića'U Vrlici je u petak 15. srpnja 2011.g. svečano otvoreno 'Vrličko ljeto – Dani Milana Begovića'. Manifestaciju je na Česmi pjesmama i plesovima otvorio ansambl 'Lado'.
 I ove godine organizatori su pripremili bogat i zanimljiv program. Večer pjesme, kola i narodnog običaja – Festival ojkavice, održat će se u petak, 22. srpnja, s početkom u 20,30 sati. 'Bez dlake na jeziku' naziv je zabavne večeri s glumcem Matom Gulinom, koja je na programu u nedjelju, 24. srpnja. Kao i svake godine, vrhunac 'Vrličkog ljeta' je opera 'Ero s onoga svijeta' koju će 30. srpnja na Česmi izvesti operni ansambl HNK Split. Kako doznajemo od organizatora, ulaznice za operu već su rasprodane.
Manifestacija završava u nedjelju 4. kolovoza glazbeno-zabavnim programom povodom Dana domovinske zahvalnosti.
IZVOR: WWW.FERATA.HR