Subota, 17.07.2010.

Sinjski liberali dobili novo vodstvo

Sinjski liberali dobili su novo vodstvo. Na redovitoj 12. izbornoj skupštini sinjskog ogranka HSLS-a 40-tak članova za predsjednicu stranke izabralo je dr. Anitu Šimac Rako. Novi potpredsjednici su dipl. ekonomist Zvonimir Režić, inače prvotimac Alkara, i doktor veterine Mladen Vidić. Dužnost tajnika obnašat će Dragan Podrug, a rizničara Zoran Klepo. Izabrani su i članovi izvršnog i nadzornog odbora.                 
Vršitelj dužnosti predsjednika županijskog vijeća HSLS-a Jozo Hržić poželio je uspješan rad sinjskom ogranku stranke. U svom govoru je podsjetio na događanja unutar HSLS-a na državnoj razini s posebnim osvrtom i ogorčenjem na dosadašnje visoke stranačke dužnosnike koji su, kako je rekao, radi fotelje napustili HSLS....

Dr. don Drago Šimundža slavi 50 godina svećeničke službe

Dr. don Drago Šimundža slavi 50 godina svećeničke službe. Tim povodom na Bisku će se sutra, 18. srpnja, u 10,00 sati održati svečanost na kojoj će gradonačelnik Trilja Ivan Šipić dodijeliti povelju monsinjoru dr. don Dragi Šimundži

"Dani Milana Begovića“

U okviru vrličkog ljeta „Dani Milana Begovića“ na Česmi večeras gostuje HKUD Proložac s predstavom „Daj čekić“, nakon koje će nastupiti Klapa Sveti Mihovil iz Prološca. Početak programa je u 20 sati i 30 minuta.
U okviru večerašnje fešte održat će se i “Fešta od baluna”, za koju je cijena ulaznice 20,00 kuna, a prihod je namijenjen za liječenje djevojčice Žane Lelas

"Ljeto je eto, a šta sad?“

Udruga SRMA i ove godine, pod pokroviteljstvom Grada Sinja, organizira kulturno ljeto za djecu pod nazivom „Ljeto je eto, a šta sad?“. Besplatne radionice održavat će se od ponedjeljka do petka, od 17,30 do 19,30 u prostorijama Galerije Galiotović. Radionice su namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola, te djecu i mlade s teškoćama u razvoju. U ponudi su: kazalište lutaka, likovna radionica, izrada skulptura i instalacija te dekoracija odjevnih predmeta. Završna kulturno – zabavna večer  „Naša mašta radi svašta“, na kojoj će biti izloženi dječji radovi, modna revija te lutkarska predstava, održat će se 20. kolovoza na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Sport

Junak i Jadran iz Kaštel Sućurca danas, 17. srpnja, su u Sinju odigrali prijateljsku utakmicu koja je završila rezultatom 2:2. Susret se igrao na Sportskom centru “Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol”, na Trnovači.

Otvoreni " Dani Alke i Velike Gospe“.



Sinoć su svečano otvoreni „Dani Alke i Velike Gospe“. Na sinjskoj Pijaci manifestaciju je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Sinja Milan Smoljo.

"Dani Alke i Velike Gospe"



U alkarskim dvorima održana je i predstava sinjskog pučkog kazališta „Dujo Manzan i Mate Manistra“, a na Trgu dr. Franje Tuđmana svirali su Duo Balatura, Anđelko Mijić i Ružin Trn.

Na Meljači je jučer počeo 29. brnaški dernek.
Alkarić Marko Mastelić–Gure s 11 punata pobjednik je Bare.  U polufinalu memorijalnog nogometnog turnira OSK je pobijedio Tekstilca s 4:0, a Brnaze ekipu Čaporica 3:2.
Ivan Mastelić pobjednik je utrke u vrećama za mlađe uzraste, a Domagoj Čarić za starije uzraste. Posebnu pozornost prvoga dana derneka privukao je nastup Sinjskih mažoretkinja.
U gađanju glinenih golubova najuspješniji je Darko Mandac.
Poslijepodne su na programu turnir u balotama, nogometno finale, natjecanje za Čoju, stare sportske discipline, te kulturno – umjetnički program u kojem će nastupiti Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja i KUD Kamešnica Otok i guslar Marko Kunac.

Procijenjena vrijednost 26 autobusa, kojima je dokapitalizirana sinjska tvrka Autoprijevoz, je manja od 3,5 milijuna kuna

Područni Ured porezne uprave u Sinju na zahtjev sindikata vozača i prometnih radnika dostavio je procjenu vrijednosti za 26 autobusa kojima je dokapitalizirana sinjska tvrka Autoprijevoz iz koje je vidljiva procjena vozila na manje od 3,5 milijuna kuna.

Obavijest

I ove kao i predhodnih godina provest će se akcija izbora najljepše okućnice i balkona na području Grada Sinja. Organizatori su Grad Sinj, TZ Sinj i Hit radio. Prijave se primaju u uredu TZ na broj 826-352 i boroj Hit radija 660-550.

19. godišnjica pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića iz Aržana

Ove godine obilježava se 19.  godišnjica pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića iz Aržana. Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska uprava splitsko-dalmatinska, a posebno žitelji Aržana, s ponosom čuvaju uspomenu i sjećanje na Josipa.
Uspomena na hrabrog prvog hrvatskog redarstvenika nastoji se prožeti i kroz sportske aktivnosti pa se i ove godine tradicionalno organizira XIV.  malonogometni turnir u Josipovom rodnom mjestu Aržano. Organizator ovog turnira je Sportska udruga «Josip Jović» Aržano, a pokrovitelj je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Tradicionalni memorijalni turnir održati će se u vremenu od 17. srpnja do 07. kolovoza 2010.g. u Sportskom centru Aržano.

Program svečanog otvaranja XIV. Memorijalnog turnira u malom nogometu «Josip Jović»
Subota, 17. srpnja 2010.g., 17.30 – 17.45 sati,
Polaganje vijenaca na grobu pokojnog Josipa Jovića na mjesnom groblju Aržano.
Izaslanstvo MUP_a, PU Splitsko-dalmatinska – zamjenik načelnika PU Ivo Labrović, načelnik Policijske postaje Imotski Ljubo Zečić.

 
Športska udruga «Josip Jović», Udruge branitelja, 18.00 sati,
Svečano otvaranje XIV. Memorijalnog turnira u malom nogometu «Josip Jović» - zamjenik načelnika PU Ivo Labrović,I. utakmica ekipe PP Imotski – PGP Trilj.
Očekuje se sudjelovanje preko 50 ekipa malog nogometa. Sudjelovanje svih i posjeta ovom turniru biti će velika čast za Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, za Aržano, te radost za obitelj pokojnog Josipa Jovića.
IZVOR: PU SD

Kino danas

U 20,30 sati u sinjskom kinu počet će film “Princ Perzije–Kao pijesak vremena”.

Stanje na cestama

Promet je izrazito pojačan na cestovnim pravcima prema moru, a na dionici autoceste Karlovac-Zagreb i u smjeru Zagreba. Vozi se usporeno i u koloni već na Zagrebačkoj obilaznici (A 3) od čvorova Jankomir i Buzin prema naplatnim postajama Lučko. Kod naplatnih postaja Lučko, na izlazu sa autoceste prema Zagrebu, kolona je duga oko 5 km. Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, zbog gužve na čvoru Oštrovica (izlaz za otok Krk), vozi se povremeno u koloni od tunela Hrasten u smjeru Rijeke. Duža kolona vozila kreće se usporeno Riječkom obilaznicom i dalje autocestom A 7, od čvora Draga prema Bakru. Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac pojačan je promet u smjeru istoka. Gužve i zastoji tijekom dana mogući su na cestama u Istri, duž Jadranske magistrale (D 8), posebice na prilazima turističkim mjestima.

Upozoravamo vozače da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas je do 14 sati, a bit će i u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala) D9 (Metković-Opuzen) D21 (Kaštel-Kanfanar) D66 (Pula-Labin-Opatija) D23 (Žuta Lokva-Senj. Na autocestama i na Ličkoj magistrali (D1) nema zabrana.

ZBOG NAJAVLJENIH VISOKIH TEMPERATURA VOZAČIMA SAVJETUJEMO DA NA PUT KRENU ŠTO RANIJE, PUTEM ČEŠĆE STANU, RAZGIBAJU SE I OSVJEŽE, ODJENU LAGANIJU ODJEĆU, A SA SOBOM PONESU DOVOLJNO TEKUĆINE I NEŠTO HRANE (IZVJESNI SU ZASTOJI, ZBOG GUŽVE, ALI I MOGUĆIH IZVANREDNIH DOGAĐAJA – PROMETNE NESREĆE, RADOVI...).
TAKOĐER, PODSJEĆAMO NA POŠTIVANJE PROMETNIH PROPISA, OSOBITO U VOŽNJI AUTOCESTOM – ODRŽAVAJTE DOVOLJAN RAZMAK S VOZILOM ISPRED SEBE, VOZITE PO VOZNOM, A PRETJEČITE PO PRETJECAJNOM TRAKU!

IZVOR: HAK